Torsdag

Halleluja på det här! Tråkigt väder det är ute, inte roligt alls när jag för ett tag sedan cyklade ner till banken för att lägga över lite pengar från sparkontot till mitt privatkonto eftersom privatkontoto är tooomt. lapparna man ska fylla i (lappen) tycker jag är lite klurigt dock.. Det är sådana här dagar som man bara vill kunna fixa allt hemifrån så när jag ändå var på banken fixade jag "bank på telefon"(jag borde även försöka komma igång med "bank på internet" så har man allt hemma =) Måste bara få lite hjälp med det =/

Ska upp till stallet idag och rida. Idag är det hoppning och jag ska få hoppa på världens bästa häst! nämligen Switch, YEY. =D Hon hoppar allt, jag känner mig verkligen säker på henne och hon hoppar som en guud! hur skoj som helst eftersom jag gärna tar en häst jag kan lita på då jag är lite av en räddhare.

På lördag är det dags för globen horse show som jag ska in på, måste få tag i Petra, Emelie och Emma som ska åka med mig. måste fixa biljetterna och bestämma när vi ska åka... mycket mycket det hära... Exciting!

-"Ta vara på dagen den går inte i repris" <3  

//J

En vecka/ månad

Vaknade upp imorse av att jag hade någon underlig känsla i magen, eller inte i magen men längre ber, värk var det.. UNdrade just hur länge jag skulle behöva vänta innan något hände men idag har "röda veckan" börjat och var tvungen att gå ner och ta en Ipren för att lindra den fröbaskade värken som jag nästan alltid får, plus att brösten ömmar några dagar innan och under de närmsta dagarna. Gahh! det är dessa dagar som det suger att vara kvinna...

På lördag blir det Globen Horse Show och jag ska köra dit med tjejorna, lite nervöst eftersom jag inte är van att köra så långt. Har kört till danderyd där mina kusiner bor en gång med familjen men sen har det inte blivit någon mer gång.. Sen på Tisdag ska jag ,om inget annat sägs, köra in till solna för att lyssna på en av de främsta tävlingsveterinärerna vilket är istället för att det inte blev någon hubertusjakt i stallet. Shit! Solna, jag vet inte hur jag ska klara det hära =S men får se det från den ljusa sidan, när jag klarat det så kommer jag bli så mycket starkare inombords! för att inte tala om nöjd och glad =D  [Försöker jag att intala mig själv i alla fall..] 

Har fått upp ögonen på Lambretta/Linda Sundblads musik, hennes röst är grymt bra och många av låtarna också!

Lambretta - creep & kill me
Linda Sundblad - cheat & pretty rebels


Bye bye Honey..

I wonder how long we can go on

There are moments in our lives
When everyting goes right
And we're making love
Endless love
And then we have all these days
Where we go separate ways
A heart full of pain
And no one's to blame
It's just another day
Without you
Without you
It's just another day
Without you
Without you
Many times we throw away
What we regret the next day
And we say Good-Bye
Forever Good-Bye
And I don't know what it is
Just a game of hit and miss?
I wonder how long
We can go on?
image14

lättskrämd.

Kom att tänka på en till liten sanning om mig som borde ha varit en självklarhet att ta upp i sanningsögonblicket. Jag är garanterat lättskrämd, senast jag blev skrämd var det när jag kom ut från badrummet, hade duschat och min käre bror hoppade fram inifrån tvättstugan som ligger bredvid badrummet. Fy sjutton vad rädd jag blev, hoppade till och fick ur mig ett litet "vrål" av något slag. Han kan verkligen skrämmas den där kidden!

Det var Taco/skökkväll i stallet i fredags och då skulle jag gå med några barn runt slingan eller "spökslingan" som det kallades då. Jag är imponerad att jag faktiskt inte var den rädda av oss alla i gruppen för det var faktiskt inte läskigt.... Vilket kan ha berott på att jag visste vilka som skulle skrämmas och att slingan var upplyst.. heeh.. *vissel* Verkligen jätte modih att jag ens kom runt =P
 

Idag är jag seegast, har ingen motivation att göra något alls. Vill egentligen göra så  mycket! =(

See ya later aligator...

Utmanad; "Den hårda sanningen om mig"

Sanningar

Här är reglerna som följer:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta sju sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

Utmanad av Louise


Sju sanningar om mig själv...

1. Jag har försått genom andra att jag tänker alldeles för mycket på saker som jag egentligen bara borde lägga åt sidan, för när jag väl börjar tänka på något som någon sagt, så slutar det nästan alltid att jag har förstorat upp en liten sak till en stor sak och blir då deppig över den saken som egentligen inte ens är betydelsefull, eller som jag borde ta åt mig för.

2. Jag erkänner att jag har svårt för att ta att "jag har fel och du har rätt", för jag vill verkligen ha rätt på saker och ting - Envis är ordet!

3. Jag har glasögon, men inget som någon kan se eftersom jag alltid har linser... Här är ännu ett erkännande: jag hatar glasögonen och har svårt att berätta att jag äger ett par/ha på mig dem eftersom mitt självförtroende sjunker till max med dem. Jag vet att det låter "töntigt" men har man fått höra ett å annat pga glasögonen när man var liten så är det inte så lätt att gå runt och känna sig snygg i dem. Men nu vet ni! Detta är ett stort steg för mig. Klart jag kan visa mig för mina närmsta vänner men dem har ju redan accepterat mig som jag är så..

4. Jag Värderar mina riktiga vänner högt och är det något jag lärt mig är det att aldrig ta någon för givet hur bra man än tror att man känner någon så kan allt vända och den du trodde var din vän kan "hugga dig i ryggen".

5. Älskar att få komplimanger, men vem gör inte det? det är definitivt inte så att jag går och döker efter sådana, inga självbekräftelser heller, utan tar enbart emot de jag får när jag får några. Ibland kanske jag ställer en fråga som gynnar mig lite extra, men annars frågar jag aldrig om sådana saker.

6. Jag är en riktig retsticka, det kan jag lugnt medge! Jag riktigt njuter av att retas lite. inte på ett taskigt sett utan mer på ett flörtigt sätt. Hur kul som helst! Samt att jag är lite av en skadeglädjare. fy på mig!
 
7. Godisälskare. Försöker verkligen sluta äta godis och visst har det blivit bättre, men att sluta helt går fan inte!

Ja, nu vet ni vad jag har för små sanningar. Vissa saker är mindre svåra och andra sjukt jobbiga att skriva om. Men i did it so hope you enjoy it! Orkar inte följa hela sanningsreglerna.

Men kan väl utmana lollo tillbaka, hehe. puss på dig!

Måndagar - worst days ever!

Jaaag är helt slut efter dagens trabalder i köket! Måndagar är den stressigaste dagen på hela veckan för barnen är som galna! det verkar som om dem inte får någon mat hemma efter en helg, får dem det tro?
Men jag klagar faktiskt inte så mycket eftersom jag gillar att jobba(komma hemifrån) eftersom det är så sjuuukt skönt och mina arbetskamrater är hur skööna som helst. Imorse hade jag och Marcus (kökschefen/kocken) en "vem som skalar morötterna fortast"- tävling och jag vann andra ronden (i och för sig pga att han var tvungen ,mitt i allt, och sköta maten som ungarna skulle käka vid lunch) men det var inte mer än rättvist att jag fick vinna eftersom jag inte är lika "erfaren" av  flera kilon morotsskalning, hehe... =D

På tal om stress så fick jag även brådis till tåget då Marcus höll mig kvar en lien stund för att kolla upp om jag kunde jobba på ett dagis imorrn istället men eftersom hon som jobbade där inte visste om hon skulle "vara" sjuk imorrn eller inte så blev det inget annat jobb(än så länge) någon annanstans än där jag jobbar nu. Skönt måste jag säga för jag vill inte vara helt själv på ett nytt ställe med enbart ett papper att jobba efter=S Uscha, hoppas hon inte är sjuk imorrn..!

Så för att lägga in ett litet inslag av hästarna så ska jag rida idag. Marika trodde jag skulle rida Charade, en stoor häst. Har inte ridit henne på länge så det kan bli intressant att se hur bra/dåligt det kan gå. Det ska i alla fall bli skönt att rida! =)

Har inte så mycket mer, så hej så länge<3

Jag är...

....den sortens person som hatar att låta någon se mig gråta. Allt beror förstås på det som hänt och personerna runt mig just då. Hela mitt liv har jag levt som i en berg och dal bana där nergångarna verkligen har vart svåra men uppgångarna enbart milda.

'Cause it's a bittersweet symphony, this life
Trying to make ends meet
You're a slave to money then you die
I'll take you down the only road I've ever been down
You know the one that takes you to the places
where all the veins meet.

No change, I can't change
I can't change, I can't change
But I'm here in my mind
I am here in my mind
But I'm a million different people
from one day to the next
I can't change my mind
No, no, no, no, no, no, no,no,no,no,no,no...

Well I never pray
But tonight I'm on my knees
I need to hear some sounds that recognize the pain in me
I let the melody shine, let it cleanse my mind, I feel free now
But the airways are clean and there's nobody singing to me now

2 Mamas? =S

Nu har ännu en dag gått och imorrn är det fredag, sköönt! Har tre ord för den här dagen: Mamma? sångfågel och halt! Första ordet har med jobbet att och inte med MIN Mamma. Det började idag imorse då jag som vanligt fixar iordning grönfodret till alla ungarna. När jag står och skalar morötterna och sjunger lite på de låtarna jag kan så märker jag att "T" tar sig för huvudet och åmar sig lite. Hon har huvudvärk och vill ha en tablett för det men tror sig inte ha det. Som tur är vet jag att det finns i min väska så jag erbjuder henne en Ipren som hon tackar så mycket för. När jag hämtat Ipren tabletten, börjar jag köra dess reklam låt "jag är ipren..." ( kan den rätt bra efter alla gånger man sett den på TV) och "T" börjar skratta och säger att hon vill ADOPTERA MIG!! OMG tänkte jag för ett ögonblick, räcker det inte att hon snackade igår om att jag var som en dotter för henne??! hallå! jag har redan EN MAMMA! haha så illa var det inte men nu börjar jag nästan bli lite rädd =P
Nej du "T" det blir ingen adoption för din del, ´mohahaha! =D

Att jag är en sångfågel slank in med första ordet. Ja, jag sjöng rätt mycket idag, hihii=) för det sista, så är det fortfarande kallt och snöigt men ishalt ute på vägarna/gångarna så det är nästan löjligt! 

Sovdags tror jag det lutar åt nu, det är en ny jobbdag imorrn.. Night night!

The Time Has Come

Jisses vad snööööö det är ute!! =D=D

Synd bara att det snart kommer att blaskas bort. Kände droppar på mig när jag patrullerade hem från tåget idag..
=(
Typiskt

Det positiva var iaf att tåget imorse gick som det skulle och jag slapp komma försent/ sitta i bilkön som alla andra stackare...
Gick runt idag igen och nynna/sjöng på jullåtar, haha! Knäppt skön var ordet!
Hoppas på att det kommmer snö till den 24/12!

Det blev Kortfattat idag eftersom jag skrev så mycket igår och förrgår (något sådant..) Ska till Dolfen och spana in hans lägenhet som han nu flyttat in i, yey vad spännande! Måste även höra med A om hon vill hänka på, för då slipper jag gå själv=)

- snö härliga snö-

Snö, Hygien och en allmänt skön dag!

Hej på er alla! Min dag har varit otroligt givande då jag jobbat mindre än halva dagen samt gått på en 5½ timmars livsmedelskurs om hygien och får betalt för att gå på den! Allt som allt har jag "jobbat" i 10 timmar utan att ha behövt göra så mycket som att prata lite, fika lite och skrivit lite, kan det bli bättre? Jag och Denise (min vän som jobbar med samma som jag)satt högst upp i sjukhuset och lyssnade, diskuterade och ställde frågor om hur viktigt det är med bra hygien när man jobbar med mat. Det var väldigt intressant och något som alla, inte bara de som jobbar med mat utan även de i sitt eget hem, borde ta del av eftersom man inte går säker från bakterier som kan bli så allvarliga att det kan leda till att du dör.

Camilla som vår kursledare hette, berättade om en händelse för flera år sedan i USA. En liten flicka på 6 år var med sin familj och åt hamburgare. Efter ca 2 dagar började hon må illa, fick feber och även blodig diarré. Hennes föräldrar förstod då att någonting inte var som det skulle och åkte iväg med henne till sjukhuset för att ta reda på vad som var felet. 5 dagar efter att hon ätit hamburgaren, fått symptomen och åkt in till sjukhuset så avled hon, bara 6 år gammal!
Nu ställer ni er frågan, vad var dödsorsaken?
Svar:
Killen som gjorde hamburgaren hade haft en dålig hygien, dvs han hade inte tvättat sig om händerna efter att han vart på toa och sedan gjort hamburgaren. Samt att "ugnen" som de färdiga hamburgarna ligger i för att inte bli kalla var endast på 45 grader. För att inte bakterier ska förökas och leva så måste temperaturen ligga på minst 60 grader, vilket det inte gjorde.
Slutsats:
På grund av dålig hygien plus för låg temperatur (bakterier förökas och gillar temp mellan +8grader och +47 grader celsius) så bildades mängder av bakterien EHEC som är en väldigt farlig och- dödshotande bakterie(men inte vanlig).
Men detta var bara en händelse av flera som vi fick höra om där människor haft dålig hygien när de arbetat med mat som då har fått på sig en massa bakterier som sen andra människor har ätit av och blivit så sjuka att de avlidit.

Så nästa gång du håller på med mat, tänk på hur viktigt hygienen är för nästa dödsfall kan vara på grund av att DU inte varit noggrann med hygienen!

Ja, för att komma tillbaka till den lyckade dagen då det för första gången Snöat som tusan, yey!, och jag som varit på en jätte bra kurs har fått lära mig en hel del bra saker som man inte annars vetat om. Imorse på jobbet innan jag och min arbetskamrat T drog till kursen så kom jag in i en Jul stämmning eftersom det var så vackert och mysigt med all den underbart vita snön som dinglade ner utanför köksfönstret. Mina kollegor(spec. E) ogillade dock min sångröst =P haha

Nej dags att avsluta, Ni får ha det bäst och tänk nu på bakterier i framtiden ;) pussssss!

Vanligheten själv.

Det är rätt bra att få inspiration av andra genom att läsa deras bloggar har jag märkt. Många tänker på samma saker som man själv och det är rätt skönt ibland att få känna att jag inte är ensam. Det är vad jag nyss gjort, läset runt lite på andras bloggar för att se vad som försigår i deras liv, just for fun, när man inte har något vettigare att göra i väntan på att få bilen och kunna åka upp till stallet "som nästan är mitt andra hem" för att rida och ha lärlingsmöte. 

* Om Du Bara Vill - Per Gessle. En väldigt fin text att sitta och fundera över. "tänkaren" vilket behövs ibland för att allt ska klarna.

Har Jobbat som vanligt idag med min otroligt "mysiga" slemhosta... Urk.. men för övrigt mår jag bra=) Ja ni, det finns inte så mycket mer idag att berätta. började 08.00(kunde få sova en extra timme och tågen gick som de skulle vilket var tummen upp) och slutade 14.30 så jag slapp skura golv! 

Music makes my freedom...

Mina kära jobbkamrater diskuterade av någon konstig anledning om porrfilmer... heh.. Och den ökända "gamla godingen" "fäbojäntan". Emma berättade att det var en falukorv i handlingen.. shit en falukorv! tänkte jag och blev väldigt nyfiken. Klart som faen att man måste kolla in den nån gång om den är så känd och den är ju gammelsvensk så den lär vara rätt mesig för att vara porr.. Tro nu inget dumt om mig bara för att jag är lite nyfiken av mig. ALLA har säkert sett den förutom jag!
Sådär nu var det sagt också! Heheh ha en fortsatt trevlig afton
;)
Hejhopp! =D

Fars dag

Jahapp, ännu en dag med nya möjligheter och nya tag. Today körde jag och Aydan in till Handen för att köpa något till "männen i våra liv" ...Alltså till fäderna på fars dag som är... idag? =D A köpte bodycream å deo i ett pack å jag köpte choklad som är pappas favoritgodis och vi då köpte lite kläder till oss själva, typiskt nog köpte jag upp mina sista slantar =S mindre lyckat men snart är det löning så...Pöh!

Efter allt "shoppande" drog vi in till A:s fars jobb på Restaurang Mixen i gubbängen och åt lunch, yummi! Vi stannade till där ett tag och drack en Latte också innan vi tog bilen och körde hemmåt för att åka förbi Ishallen och överlämna min gåva till pappa som är vaktmästare där. Till vår förvåning var det massor med folk där då det tydligen var någon sällskaps match med a-laget/a-juniorerna mot de blandade spelarna från Lettland, vi stannade då kvar en stund för att kolla lite och A var vääldigt "excited" =P

Btw blev pappa väldigt rörd över att jag kom upp och grattade honom=) och jag blev glad att han blev glad!=D

Nu tänkte jag ta mig till bordet och äta lite thaimat eller något lätt.. ska ju jobba imorrn så det kanske är bäst jg akopplar av lite framför tv:n ett tag..

see ya later dude! =D

Jobb+Pengar=resa!

Jag förstår inte hur någon kan orka sitta och detaljerat skapa en egen bloggdesign. Jag fattar inget av det och orkar inte försöka förstå. Men det skulle sitta fint med en egen designad bloggsida förstås..
Har verkligen inte varit på skrivhumör och är fortfarande inte på ett sådant humör egentligen men eftersom jag inte har så mycket annat att sysselsätta mig med så får det bli såhär ändå.

Julen närmar sig med stormsteg och jag längtar bannemej! Julfirandet med släkten, julbordet, dekorationerna m.m.  men jag längtar mer efter något som jag alltid velat göra, vilket är att åka härifrååån. funderar strongt på att skrapa ihop pengar så jag kan åka till Kine i Norge och tjäna ännu mer så vi kan åka tillbaka till Rhodos, förhoppningsvis till flera länder.

De på min lista just nu är:
*Thailand
*Italien
*USA
*Frankrike

När ska jag få ändan ur vagnen?!

Hela den här veckan har jag jobbat, vilket har varit oerhört grymt skönt då jag faktiskt bara är vikarie och får hoppa in då det behövs folk. Den här veckan behövdes jag och ska även jobba nu på måndag och Onsdag, samt gå en NKC utblidning/kurs på tisdag, som jag får betalt för att gå!=) yeah

HejhopP på er alla därute! =)


Underliga

Regn. Det är sådana här dagar man helst inte vill vara hemma själv. Väldigt tråkigt må jag säga...
Har precis kommit hem från jobbet så har jag har gått i regnet från tåget vid havsbadet och det regnade(fast inte spöregnade som tur var).

Det är något med grabbar som jag inte förstår. VART VILL NI KOMMA MED ALLT NI GÖR, OCH TÄNKER NI BARA PÅ EN SAK? shit! sometimes i wonder...








Tillbaka med lite mer info om dagen. Nu har jag även vart å fikat med Angelica, inhandlat en tunika och ett guldhalsband(långt), vart hemma hos A en snabbis för att sedan ta bussen hem. Snart ska jag slå en pling till Dolfen och höra vad han ville (antagligen att jag ska komma över och hålla honom sällskap/leka boxningssäck..) Gahaga! =S  Hehhe nee så farligt är det inte=)
puss påre!

Halloween?2+/(&%¤#

Jösses det har redan gått ett halvår sedan jag klarade min uppkörning. Jippiyey! Kom att tänka på det idag när jag kollade i almanackan... Jösses vad tiden faktiskt går fort. Nästan alltför fort ibland. Jaja, vet ni vad jag just kom på? Jag ogillar alla små barn som kommer och vill ha "bus eller godis". Det är Ungefär lika illa på påsken då alla barnen kommer och ska ha påskgodis i utbyte mot en liten nerklottrad lapp som ska föreställa en påsk kyckling. Så otroligt jobbigt då vår familj oftast inte har något att ge dem förutom frukt..
På tal om Halloween så vet jag inte vart jag ska eller vad jag ska göra tråkigt nog.. =(
... Eller, jag vet att alla ska till TG men det är själva förfesten som är problemet då det inte finns någon sådan som jag vet om.. Någon som har en INbjudan?!

Nej nu sjutton vet jag inte vad jag ska ta mig till! kanske ut å åka lite, ringa Aydan eller kolla om Angelica kommit hem än.. ah får sse hur det blir, just nu ska jag iaf sitta här på min hårda stol å prata lite med folket på Msn.. Typiskt..

 Naj duh! Nu lägger vi ner det hära!
 Hej hopp!

RSS 2.0