Noga utvalda

Kände för att dela med mig av min mycket varierande musiksmak så här kommer en rad låtar som värmer om mitt lilla hjärta =)

Arctic Monkeys - Flourescent adolescent
Radiohead - High & dry
Christina Aguilera - Keeps getting better
Aretha Franklin - Say a little prayer for you
Bob Marley - Could you be loved
Rage against the machine - Bulls on parade
Linkin Park - Shadow of the day
Helen Sjöholm - Gabriellas sång
Rupert Holmes - Escape(the piñacolada song)
Bob Marley - Three little birds
The killers - When you were young
Rage against the machine - Killing in the name of
Crossfire - Lady
Shwayze - buzzin'
The Veronicas - untouched
Lil' wayne - Lollipop
Blink182 - what's my age again
Roxette - Sleeping in my car
Puddle of Mudd - Blurry
Citizen Cope - Bullet and a target
Roy Orbison - She's a mystery to me
Silverchair - Anthem for the year 2000
Guru Josh project - Infinity 2008
Metallica - Until it sleeps
Roxette - The look
Pink - So what
Lloyd - You
Meatloaf - Its all coming back to me
Dizzee Rascal - Dance wiv me
Rihanna - Disturbia
Puddle of mudd - Psycho
2 face - african queen
Aaliyah - Try again
Audioslave - Be yourself
Sara Bareilles - Love song
Seether - Fake it
Tal Bachman - Aeroplane
U2 - Beautiful day
Veronica Maggio - Gammal sång



Beslutsångest

"Thoreau - Hellre än kärlek, än pengar, än tillförsikt, än berömmelse, än rättvisa vill jag ha Sanningen"

Filmen tog verkligen andan (bildligt talat) ur mig, Jag skrev upp vartenda litet citat som enligt mig kan beröra och betyda något menisgsfullt och som kan tänkas över extra mycket. Japp här talar vi fortfarande om "Into the wild" som fortfarande är grymt bra!
Tänk dig att leva utan att behöva vara beroende av något eller någon, att vara fri som en fågel så att säga och göra vad du själv känner för. Att bli ett med naturen och känna att världen finns framför dina fötter och bara väntar på att du ska ta klivet, klivet som tar dig till platser du aldrig varit på och möta personer som är lika befriade av naturen som du är. Tänk att ha ett riktigt klart mål med vad du vill göra med ditt liv. 

Fantasy..

Tillbaka till reality, nu är den stora frågan, ska jag åka till stallet idag och kanske till och med få rida lite? Eller ska jag ta en promenad i "powerwalk" anda och bege mig ner till centrum för att kolla in mina jobb möjligheter istället?
Yes, jag har beslutsångest!

Imorgon ska jag till tandläkaren på besök, får hoppas att det går fort och smärtfritt! Nej men hoppas det ser bra ut och att han talar om att jag sköter mina tänder bra och att jag aldrig mer behöver komma tillbaka, höhö i so wish!

Nej dags att sätta fart på tänkandet och besluta vad som ska ske idag!  Hejhopp!

En människas kraft kommer från nya erfarenheter

Godmorgon! 

En ny dag och nya möjligheter! Jag känner mig på topp för ingenting egentligen. Kan det bero på att filmen jag såg igår(Into the wild) var grymt bra eller för att solen skiner utanför fönstret? Kan det vara härligt att få vakna upp och veta att man har gott om tid på sig att gå upp, äta frukost och ändå unna sig lite bloggande och dagdrömmande för en gångs skull innan det är dags för jobbet som enbart ligger på 4 timmar idag? 

Det är nog en blandning av allt skulle jag vilja säga. Nu är det dags för tandborstning och sedan hojja till jobbet. Ha en bra dag! 

Carpe Diem

Hösten och dess otroliga färger är bara för vackert så jag tänkte "fånga dagen" med min nya kamera då jag och A var på promenad( samma tid jag hyrde filmen som snart ska kollas på).



 



Reservations for more!... Maybe? =)


Easy like a sunday morning

Gårkvällens  underhållning låg på en skön nivå hemma hos Eriks flickvän Sara där jag blev medbjuden av min vän frida"bananfjong" Andersohn ;) Erik plockade upp mig, frida, seb och hans flickvän för att sedan ta oss hem till sara som bodde på andra sidan stan och då vi for dit fick jag veta att hon hade SINGSTAR och GUITARHER. Som ni kanske räknar ut nu så blev jag helt till mig när jag fick veta den nyheten för jag bara älskar guitarhero och speciellt singstar(även då jag sjunger som en uppstoppad pingvin, haha). Runt 11 drog vi vidare till telegrafen så man slapp den långa kön som oftast brukar uppenbara sig vid halv tolv snåret och därefter, vi kom i tid. Jag och Frida hängde ett tag, snackade med lite människor men sedan när jag blev riktigt danssugen och Frida bestämmt att inte dansa då hon inte var "tillräckligt full" för det, drog jag vidare på egen hand och hittade mig en danspartner som fick bli Sandra, en barndomskamrat till bror min som även han var ute och skakade lite rumpa med oss. Jag och bror är ett skönt par som vet hur det ska se ut på dansgolvet, haha. Efter en stund slutade vi dansa och jag begav mitt letande igen efter nya upptäckter, stötte på min vän Saras pojkvän Timmy som inte riktigt hängde med i svängarna(kan bero på liiite för mycket dricka) då vi hade lite problem att förstå varandra, eller han hade problem.. hihi

J - Hej! vart har du sara då?
T- Aa.
J- Nej, jag undrar vart är sara?
T- Aaa

Ja ni förstår hur knepigt det var att få ur honom något vettigt då han inte ens kunde svara på en enkel fråga som var hans flickvän var någonstans, haha stackare, men jag fortsatte minglandet och tänkte inte mer på det.

När det hade gått ett tag och de jag var med hade sprungit iväg på egna äventyr runt om i lokalen och jag började bli trött och nykter så kände jag att det var dags att dra hem och lägga mig i min sköna stora säng och njuta av att inget ont hänt. klockan var sisådär 3 när jag kom hem och gick till sängs. Skönt.

Imorse drog jag täcket från huvudet och öppnade ögonen, sträckte ut mig och gäspade, usch vad ångest man kan få när allt känns äckligt och konstigt. Rummet luktar unket och fräsch heten är inte direkt på topp, håret står åt alla håll och sminket som man trodde man fick bort igår ligger utsmetad i nyllet. Ingen vacker syn men det låter värre än det var kan borde jag kanske tillägga.
Nu sitter man här med en kopp kaffe i handen och längtar efter kvällen så man kan med gott samvete kolla på "into the wild" som jag gick och hyrde för ett tag sedan. Har velat se den ett bra tag så nu ska jag passa på när man ändå slappar med bra samvete ;)

Nu ska jag läsa Bananfjongs blogg och dricka upp kaffet innan det kallnar helt! jajemensan Frida! här glöms inget!

Tjingeling PLING!


LÖrdag!

Jag hade kunnat räkna ut att det inte skulle bli utgång för Lotta och Sara idag som lovat då de var ute i stockholm igår och jag kunde självklart inte dra med dem då.. Lite surt känns det men utgång blir det ändå fast med andra folk! Sista utgången på telegrafen ikväll gottfolk!

Ja, Telegrafen ska stängas för det går helt enkelt inte runt, skitsynd för det är det enda stället dit alla i min ålder kan gå på här i stan (ja, Nynäshamn är preetty small).. Hepp nu är man nyduschad  och lite otaggad då jag är lite trött, men vafan med lite soffliggande så är man på g tills ikväll för inget kan stoppa mig ikväll! haha

Ha en bra kväll, det hoppas jag att jag får! =D

Torsdag!

Där dröm är dröm och verkligheten så långt borta


Idag är det min torsdag och med det menar jag att idag är dagen jag rider antingen en gång och ibland två ggr på rad! (många "idag" blev det). Det var markarbete, dvs man rider över bommar på marken, men vi hoppade även några små hinder vilket gick bra på första passet och alldeles utmärkt på andra passet! Duktiga Moon! =) Ibland är det sjukt kul att rida och nästa vecka är det hoppning som är extremt skoj då vi inte hoppar så många gånger på terminen(jag hoppas jag får Moon då med för Fia som är min ridinstruktör gav mig cred på henne idag och sådant uppskattas muy bien, hehe.

Nej nu kallar duschen och som vanligt när jag är själv hemma blir det  musik på högsta volym och badrumsdörren öppen så jag kan höra och sjunga med( plus ytterst få dans moves) haha

Jag är och kommer alltid vara udda och unik ;)

Nothing seems as pretty as the past though

Fin dag idag men det märks att hösten är här för att stanna.

Jobbade från 08.00 till 14.30, drog ner till centrum där jag mötte upp bror och han skulle hjälpa mig ta hem mitt dricka då han tursamt nog hade bilen som han precis skulle lämna tillbaka, far slutade 16.00 så det var lugnt att sno bilen ett tag till. När väl drickat var avklarat så begav jag mig in till kicks och köpte en fin liten neccesär som jag kan ha i väskan till smink eller annat som kan vara bra att ha på ett "säkert" ställe.. Vad vet jag.. Tog cykeln hemåt och tog mig direkt upp till teven för att kolla på One tree hill som började strax efter 16.00, woho vilken timing man har!

ca 16.50 när oth slutat drog jag mig neråt och började prata lite funderingar med bror men vi hann inte till slutet av vårt samtal innan han skulle iväg på träning.



Nu har jag hunnit äta, tjafsat lite med mor och ska om ca 5 minuter dra ner till A och fixa mitt hår, hon har precis kommit hem från sin frisörskola på östermalm, och har fortfarande inte skrivit klart mitt bloggande som jag började med för ja säkert en timme eller kanske en halvtimme ändå.. haha jag tar god tid på mig eller vad säger ni? ;D

Byebye!

I bet you look good on the dancefloor*

Sitter och lyssnar på lite "nya" låtar som jag "youtube;ade" mig fram till nyss och börjar känna mig partysugen som sjutton! Det är 3 veckor sedan man var ute och rockade loss på dansgolvet och nu på lördag ska jag ut igen med Sara och Lotta och jag längtar efter musiken skrattet och dansgolvet.

Arctic monkeys - I bet you look good on the dancefloor /


Arctic Monkeys - Flourescent adolescent



Idag var det kalasfint väder ute och självklart tajmade jag in min ridning efter det hehe, imorrn ska jag jobbe och hoppas att det blir veckan ut (sorry Sara) ;)

Dags att softa lite framför teven och gå och lägga sig i tid ikväll..

Jag tror..

.. Att jag fick ett litet anfall imorse och med det menar jag att bryta ihop. Jag har gått igenom så jäkla mycket grejer de senaste åren som jag aldrig riktigt har diskuterat med mina föräldrar och när jag snackade om jobb och om pressen att hitta ett, blev det för mycket för mig att ta och jag orkade inte längre vara "den starka" som jag har spelat de senaste åren. Men efter att jag fått lättat på hjärtat och mammas tröstande ord så tog jag mig i kragen och satte igång att leta jobb. Skönt att ha fått det gjort och nu har jag några chanser att få ett.. Ibland är världen bra stor och läskig, speciellt vuxen världen. 


Ha en bra kväll!

Jobbiga jäkla måndagar!

Fältävlan på täby galopp som var i helgen gick väl inte riktigt som vi hade tänkt oss. På lördagen var det dressyr och hoppningen och på söndagen var terrängen. Det blev några missar i dressyren, dåliga halter och lite sådant. Hoppningen gick det bättre med bara ett nedslag så fyra fel fick det bli men eftersom dressyren gick skit så kunde inte hoppningen hjälpa så värst bra. Terrängen var den största anledningen till varför helgen inte var vår helg, jag stod och filmade och allt gick som smort, switch var jättefin på de hindrena som jag hann se innan DET hände. Efter båthindret och precis innan nästa hinder som var "Hundgården" halkade Switch och satte sig nästan på baken, switch och fia tappade balansen och kunde inte styra upp det. Fia trillade av och blev då utesluten (trillar man av blir man direkt utesluten och får inte fortsätta hoppa) det var verkligen en "bad luck" som vi kallade det och jäkligt surt kan inte heller bortses att det kändes. Men nästa vecka är det tävling igen fast i Botkyrka och då hoppas jag det går bättre! Jag ska då inte med eftersom jag har lektionerna med mina lekisbarn men har ändå varit i Botkyrka så många gånger så det gör inget.

 Jaha idag är det en ny vecka och jag jobbar icke.. Har inte fått något svar från jobbet jag sökt och jag känner mig totalt rastlös, nerkörd och panik aktigt ångest full över att jag inte kan skörpa mig i jakten på jobb.. Allt verkar rasa och på toppen av mitt berg så börjar tiden rinna iväg och snart ska Simon åka till Australien och behöver någon som kan ta hand om hans lägenhet. Jag är den personen som han behöver ha hjälp från men då jag inte har ett fast jobb kan jag inget lova och han går och väntar på att jag ska få ett jobb så att jag kan ta hans lägenhet. GAH vad jag känner mig urusel och en nypa panikslagen samt en skopa körd... Har en del att ta tag i nu.. Varför ska allting vara så krångligt? varför ska jag vara så krånglig?

Var helt enlkelt tvungen att skriva av mig ...


I say a little prayer for you.

The moment i wake up,
before i put on my makeup i say a little prayer for you.
While combing my hair now 
and wondering what dress to wear. I say a little prayer for you.



Hela den här veckan har vart händelserik mer eller mindre. I måndags fick jag veta att algot, Viktors katt(och viktor är en nära vän) hade blivit tvungen att avlivas då han hade magrat och det berodde på något fel som han antagligen föddes med så jag träffade familj H-berg och hörde mig för om hur det var med alla för att sedan åka med hem till Viktor som ville ha sällskap vid middagen. Vi gjorde pytt i panna med ägg och rödbetor samt satte oss och kollade på en film som enligt mig (jag skrattade genom hela filmen) var sketarolig =) haha Men jag kommer inte ihåg vad filmen hette, typiskt nog.
I onsdags drog jag med Sara, min arbetskollega/festkompis/vän, till Friskis och Svettis för ett hårt, roligt och svettigt träningspass som vaarde i en och en halv timme. Passet var på medel nivå och vi var uppdelade i olika grupper som skulle med musikens gång gå runt och genomföra olika träningsfaser, allt från hantlar till "steppup" brädor. 

IMorrn är det dags för fälttävlan på täby galopp och jag måste fixa lite mat och kläder som jag bör ha klart till imorrn då jag blir upplockad runt 07.00 snåret. Det är tur att jag gillar dessa resor för annars hade jag nog aldrig orkat gå upp så tidigt som jag ska göra imorrn och inte frivilligt!

OM ni är i närheten så kom gärna och kolla, det är dressyr och hoppning och på söndag är det terrängen!

Hej hej!



 

"idag ska jag lägga mig i tid"

Pöh! glöm att jag håller den tiden, tänkte lägga mig prick 22.00 men icke då här fastnade jag med "Batman - the dark knight" som jag äntligen fixat men nu så när det är en liten snutt kvar av filmen så bestämmde jag mig för att försöka hålla tidsschemat lagom lite ändå. Tänkte försöka gå upp i lagom bra tid imorrn så jag hinner göra allt som jag tänkt göra och då kan jag även kolla färdigt på filmen!

Det är inte lätt när det är svårt. Hasta la vista babay!

Untouched.

>>I feel so untouched
And I want you so much
That I just can't resist you
 It's not enough to say that I miss you
 I feel so untouched right now
Need you so much somehow
I can't forget you I've gone crazy from the moment I met you
<<


Jag önskar mig ett piano...







 


Det låter nästan bättre på piano(obeskrivbart)

Internet Movie Database is the shit!

Såhär blir det när man är hemma sjuk och försöker hitta på något att inte dö av uttråkning. Mitt andra inlägg på en dag, det är inte illa för att vara mig! Lyssnar på lite the killers, RATM, Audioslave, rupert holmes och fler(just nu kom Kat deLuna - run the show på vilket inte är helt fel).. Såg precis "wanted" en mycket bra film må jag säga och väntar för tillfället på "the dark knight" som är på god väg att bli klar, har även tänkt att försöka fixa "försoning" eller den riktiga titeln "Atonement" som den heter på engelska. Varför döper man om en film? varför kan den inte få heta den titeln som den "föddes" med? sådant gör mig smått irriterad och det är likadant med alla filmer som dubbas i de icke engelska talande länderna, jag menar räcker det inte med en undertext? Nej tydligen inte här ska alla filmer förstöras helt genom en ful dubbning. FFS lär er engelska!

Okej nu när det är sagt så kan jag återgå till filmerna, som sagt "wanted" var grymt bra James MacAvoy och Angelina Jolie i denna action/drama/thriller rulle jag gillar mixen av dessa olika gener och tack vare Imdb (Internet Movie Database) så har jag kunnat hitta den här filmen och fler av alla filmer jag sett och kommer kunna se. På den här sidan kan man hitta alla nya och gamla filmer och läsa om dem samtidigt som man ser vilka skådespelare som medverkar och även läsa om deras filmbiografi.

Mannen bakom mitt  film hittande är Fredrik, så tack ska du ha! Tror faktiskt att du blev lite stolt när jag visade att jag börjat använda Imdb som min filmsökmotor ;) haha (iaf imponerad) Innan han visade mig Imdb så försökte jag googla fram filmer vilet inte alltid är så lätt men nu fixar jag fram en film på zero seconds.


-Choose your destiny-

Yes nu ska jag kolla på The dark knight!
take care!

"Hej jag är Sjukmissbrukare"

Hej hej. Ännu en dag och jag mår fortfarande som en förkyld människa brukar göra, alltså dåligt, men det är lite bättre än igår må jag tillägga!

Imorrn är det ridning vilket jag måste gå på då jag redan missat de två senaste gångerna så nu börjar jag må psykiskt dåligt över att inte träna bort de senaste "pålagringarna" (som jag snällt kallar det). Men det är inte bara ridningen jag har missat och som jag kommer missa om jag fortfarande är dålig imorgon och på fredag och lördag, utan jag kommer behöva ringa och avboka min tid på fredag och det vill jag verkligen inte göra, jag måste få det gjort då jag inte är ett så stort fan av att gå till tandläkaren... Crap! Det känns som om jag går och är sjuk hela tiden och när jag väl är frisk så är jag ändå sjuk på ett eller annat sätt, hur i hela världen går det ihop?! För att inte tala om att jag på detta fick min mens imorse och mensvärk vilket är otroligt mysigt.. Inte! Jaja ibland måste man må skit för att kunna känna den där lyckliga "må bra" känslan. =) Jag ska inte vara bitter... ;)


:(

Jaha.. idag mår jag inte bättre än igår. Efter den långa helgen i skåne har jag gått och blivit förkyld vilket är så typiskt! jag kan inte hålla på såhär och bara vara sjuk eller sitta hemma och inte kunna motionera och bli fit igen!! panik säger jag bara.

Vart har min fina form tagit vägen? Det måste vara så att man vet inte vad man har förens det är borta och sånt är irriterande och värdelöst!


skåne - Hemma igen

Långhelgen (tors-sön) var super även fast jag var lite off med rutinerna på en tävling och kände mig då lite ivägen eftersom Jennifer verkade ha full koll på läget utan att behöva min hjälp.. Så bortsett från det så rullade allt på bra och jag är glad att jag åkte med! För det första är det alltid skönt att komma till nya miljöer och för det andra så gillar jag att kolla på fälttävlan och speciellt kolla på Fia och Switch :)

Tänkte bara lägga in lite bilder från resan. Säger bilderna mer än ord tro?


Jennifer och lilla Julia på resan ner.


I lastbilen finns en cool övervakningsklamera in till hästarna. Eyes everywhere!


Resan ner till Övedskloster/sjöbo stannade vi på Ullared och shoppade loss för grymt låga priser och sedan åkte hem till Karin (en "gammal" ridtjej som numera bor här nere i skåne med sin man och son) där vi stannade för natten så Fia kunde få ta igen sig efter de många långa timmarna på vägen.


Lite av vår lastbil och av stallet som karin har där hennes två hästar bor.


Karins sweethearts som visar lite kärlek till varandra.



Nu måste jag soooova men sist men inte minst kommer lite pics från terrängen!


Fia och Switch över stock och sten!




Tyvärr fick jag inga bilder på dressyren och hoppningen som ingår i benämmningen "fälttävlan"... Men det är terrängen som är roligast att titta på! :D Nattiii!<3


Skåne here i come!

I mitt förra inlägg blev texten cp pga av att jag tryckte in ctrl+3 och sen gick det inte att få bort fetstilen:( suck.. men ett nytt försök med mindre klanterier nu då!



Jobbade 07.00 to 15.30 today, jobbade med "the old gang" som jag spenderat förra terminen med och det var riktigt kul för det gänget är riktiga lustigkurrar ska ni veta! =D
Imorrn är det dags för Skåne så jag drog till stallet pronto efter jobbet och fixade och donade med allt som skulle med och hästen skulle såklart få sig en dusch så hon är fin och ren när vi åker till tävlingen. Nu måste jag dock packa mitt eget bagage och det bästa sättet(enligt mig) är att göra en "att ta med till skåne"-lista så man inte glömmer något i onödan... OM man inte glömmer att skriva ner det på listan ;)

hmm... vad ska jag ta med mig för något då?

* Underkläder
* hygienprodukter dvs. tandborste,smink, shampo, balsam, borste etc..
* t-shirts
* varma långärmade tröjor
* byxor
* vanliga kläder
*pengar
*mobil+laddare
*gummistövlar+regnkläder
*bikini? i wish!
*handuk


jadu det är iaf mycket att tänka på eftersom man inte har en aning vilket väder det blir och då är man 8-9 timmar hemifrån..

Nej nu ska jag käka middag och börja packa.. min helg börjar imorrn så ha de bra ni andra! =D


Nu är det officiellt

Måste erkänna att helgens Galei inte var lika rolig som förra helgen, berodde det på de jag festade med? nej. På att det var en hel del människor ute? Nej. Allt var ju som det skulle vara, en hel del folk, till och med min bror var ute (nykter om annat då han skulle spela match dagen efter, duktig!) och sällskapade mig för första gången sen han fyllt 18 år. Det var riktigt trevligt för båda har ju festat men aldrig tillsammans tråkigt nog. Nog om det jag vet bara inte varför jag inte hade lika kul som förra helgen, det var helt enkelt inte min kväll.. ps. missförstå mig inte jag hade kul till och från =) ds.

Igår ringde Lotta aka "fårköttet" mig och frågade om jag ville följa med på 24h kryssning men jag kunde inte tacka jag direkt  då jag inte visste om jag kunde den dagen(fre17 oktober) så jag fick 24h på mig att bestämma mig och idag hörde hon sig för igen om jag tänkte joina henne, hennes kompis Linda och Sara. Tvekade en aning men nu är det officiellt ett JA, Ja jag ska med! Bör tillägga att det var det bästa svar ever eftersom det enda jag behöver lägga ut på kryssningen är 4rums hytten som kostade 400 spänn och delar du det på 4 så pejjar jag ENDAST 100$(!) Hur grymt är inte det? :P

Nej nu ska jag duscha, var i stallet idag så bäst att få det gjort... Just det! på torsdag åker jag iväg med Fia och switch på tävling i skåne vilket ska bli grymt kul! Vi ska även förbi ullared på ditvägen och shoppa lite. Skåne here i come!


Johan, bror och jag. Ledsen bror för att jag inte kan få nog av dig! ;)

RSS 2.0