In the summertime when the weather is fine.

Ny dag, nya möjligheter brukar det heta men inte sjutton har jag haft nya möjligheter till något speciellt. Dagarna ser oftast likadana ut nu för tiden och jag är alltid lika seg och trött på eftermiddagarna(efter jobbet)  det ska verkligen bli SKÖNT att få lite ledighet och speciellt när det blir varmare ute kommer det att vara skönt att inte behöva gå i arbetskläder som tar kål på en! Visst, det är två veckor kvar tills jag får min välförtjänta vila och måste jag tala om hur mycket jag längtar? ..Trodde inte det =)

För
tillfället sitter jag faktiskt här och känner mig allmänt uttråkad, vännen min ringer förhoppningsvis  snart och då ska vi på promenad till hamnen och fika vid hamnbodarna. Jag vill ha kul-glass! På somrarna här i Nynäshamn är det faktiskt helt enkelt bäst att vara även fast det inte finns så mycket att göra, men vi börjar föröka oss och bli större och större! Ett Norskt företag ska, med vår kommun, bygga ett köpcenter med en massa affärer och de ska även ta över Nynäs vård vilket jag läste i NP (Nynäsposten) att investeringen i sjukhuset sägs bli lönsam. Hoppsan vad allt växer, både hus, lägenheter och företag har på sistonde börjat växa som ogräs i kommunen! trevligt trevligt..

Över hamnområdet.
Hamnområdet och bakom det gula huset ligger hamnbodarna!

Nej nu jäklar är det dags att laga middag, hur jobbigt det än är så säger magen till att det nu behövs lite mat i kistan!

Ciao!

Eurovision song contest my ass!

Hej! nu är jag hemma igen och min hemkomst var inte den allra bästa om jag säger så. Efter bara en halvtimme så kommer pappa då blir allt genast kallabalik och det slutar med att jag tar min musik och går för att slippa höra allt som kommer ut i ord från den ena och den andra... så jäkla pain in the ass att man undrar varför man ens kom hem igen... Men det är ok nu som tur är.

Just ja, jag har varit på Ungdomsledarkursen som avslutades idag och där fick jag ett diplom och en snygg jacka som ni ska få se här tänkte jag.


image58image59

lite snygg va? speciellt till ett par tighta ridbyxor, haha...hrrm..

Jag och Michelle (som jag gått Ulken med) har diskuterat idag om att åka utomlands, antingen tågluffa genom europa(vilket var hennes förslag) eller åka till USA och "Luffa" där. Jag är så jäkla sugen på att åka härifrån men som jag har förståt nu så vill jag så mycket men vågar så lite. Jag och Pappa var nere i hamnen efter bråket , han plockade upp mig och vi åkte ner för att prata ut och så vidare. Riktigt skönt att bara gå och prata om mina funderingar, problem och allt som jag inte sagt till pappa. Han kom med bra respons och sa att jag inte ska oroa mig utan att jag kommer att åka så småningom dit jag vill men att jag ska ha tålamod(vilket inte är så lätt att ha just nu). Så nu är jag taggad och redo att samla pengar. Undrar bara vem jag kommer att åka härifrån med?...


Till sist vill jag bara säga att hur mycket jag än tror positivt på att melodifestivalen kanske har blivit bättre än förra året så försvinner det hoppet lika fort som den kom bara första åsynen och att höra första uppträdandet gör att man vill slänga ut tv:n och undrar varför man ens trodde att det skulle vara bättre det här året? "Eurovision song contest" som det heter går så att säga riktigt utför och lär inte hitta sin uppförsbacke på ett jäkla tag om inte någon gör något väldigt drastiskt, som att göra bättre nummer och lära alla länder ren engelska så att även vi in norden kan förstå vad alla dessa U-länder sjunger om. Hur ska man kunna gilla en låt om man inte förstår vad dem sjunger om?! Jag blir så jäkla less på det här då det har gått så långt att ingen längre röstar för att man verkligen gillar låten, utan för att alla är så dåliga så man väljer att rösta på sitt grannland eftersom man inte kan rösta på sitt eget land. Jäkla synd men så ligger det till...

Någon som har en annan åsikt än min om det här? eller håller med så skriv gärna några rader..

Tills vidare säger jag Godnatt och dröm sött!

Ta vara på det lilla så du inte missar det stora.

Hej på er alla glada, ledsna människor! det var några dagar sedan som jag skrev ett "djupt" inlägg. Det har vart så himlans mycket annat i mitt liv och det finns så mycket annat att göra än att sitta vid datan och knappa på tangent bordet, eller vad säger ni?
Men nu sitter jag  här och känner mig motiverad att sjriva några rader för er mina kära läsare? ja, det verkar i alla fall som om det är några som läser och klagar på min uppdatering... hihi.. Back to buisness, imorgon drar jag till ULK igen för sista gången sen är den kursen avklarad så jag lär inte skriva något på några dagar igen(om jag inte kan få låna Lydias bärbara förstås) men det är bara att ha tålamod kära ni.

Jag kom att tänka på en till grej jag skulle vilja ha med i min "what to do" lista för mitt liv (som ni kan läsa om i ett av mina förra inlägg) och då lägger jag till en "simma med delfiner i havet" punkt. Jag förstår inte hur jag kunde glömma att skriva ner den! jag som alltid velat simma bland delfiner sen jag minns inte hur liten jag var, men jag har i alla fall ridit på en elefant när jag var på cirkus med mormor, pappa och bror och för att tillägga så har jag även varit fascinerad av elefanter och deras snabel och stora öron ( ni måste hålla med om att det är ett coolt djur.) 

Nej förlåt, jag har faktiskt inte funderat och filosoferat så mycket just nu så jag har inga djupa tankar att ge ut för tillfället.. Men det är sådana här dagar(korten nedan) som gör att helt klart jag börjar grubla på livet och dess skönhet för visst är det vackra bilder, ni får ta hänsyn till att bilderna är tagna av min mindre bra mobilkamera.

Enjoy! och medans ni gör det så ska jag dra mig upp till rummet och börja packa  inför motgondagen och samtidigt kolla på Ocean's Eleven som börjar om .. 2 minuter! gaahh!
  
image53
Nickstastigen.
image54
Fina solnedgången .
image55
Ut över hamnviken från gångvägen upp till mig.


Bara en dikt jag kom att tänka på...

Do not stand at my grave and weep;
I am not there. I do not sleep.
I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glints on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.
When you awaken in the morning's hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circled flight.
I am the soft stars that shine at night.
Do not stand at my grave and cry;
I am not there. I did not die.

Ingen fara, jag hörde den här dikten när jag satt och bläddrade med fjärrkontrollen på tv för några  dagar sedan och nu kom jag att tänka på den. Den är riktigt bra men visst är den sorglig, Men jag är inte sorgsen ska ni veta! =D
Igår var jag på IKEA med Aydan och hennes familj och jag såg min första kändis live bara några meter från mig(!) jag såg dr.Alban precis till höger efter ingången där han satt i en soffa och, ja bara satt. Jag gillar inte ens Dr.Alban och har aldrig gjort, men bara synen av någon som man hört på radio eller sett på tv och hört i media är ju rätt ballt enligt mig, fast jag hade föredragit att se Björn Gustafsson, haha...

Nu sitter jag med min käre kusin Helene som jag åkt för att träffa och gratulera på födelsedagen(i efterskott) men tänkte bara slänga in ett litet inlägg och nu när det är gjort så tackar jag för mig. Byebye 

A "to do list"

Ja så är det jag tänkte göra en "att göra lista" för mitt liv. Sådant jag vill åstadkomma här i livet/förstå bättre och sådant jag vill  göra för att sedan ha en hel del minnen som är roliga att ta upp när man blir gammal och grå och barnbarnen frågar vad man gjorde när man var ung.Helt enkelt att kunna ha något att hålla varmt om hjärtat och kunna ha nytta av när man själv får barn/barnbarn om det nu sker om sisådär 10-20 år?

Tänkte skriva ner allt jag kommer på nu och sedan får jag fortsätta med listan när jag kommer på något.

* Göra något extremt, t.ex hoppa bungy-jump eller hoppa fallskärm
* Skaffa en tatuering
* Gå på en festival, T.ex Hultsfred(Inte riktigt min grej att sova i tält i en lerpöl men att göra en sådan grej är ett minne man aldrig glömmer skulle jag tro och man kan ju sova i en bil eller på annat håll)
* Resa runt, Åka till USA-LA-Hollywood
* Göra en "god gärning" som att försöka hjälpa människor i fattiga länder med mat och vatten, Hjälpa naturen att inte bli förstörd eller annat som har stor betydelse.
* Bli mer insatt i nyheter och politik, saker som händer i omvärlden och här i Sverige (jag vill alltså bli mer allmänbildad)
..
* Köpa cd-skivor och bra DVD:er som man sedan har att lyssna och titta tillbaka på.

Ja det här är lite av vad jag tänkt på för jag har tydligen kommit in i en lite kris där jag känner att livet är så jäkla kort och om man inte vill ångra något så borde man göra allt som man egentligen aldrig skulle göra för att det inte är ens "grej" eller för att man är för feg att ta steget. Men med hjälp av den här listan så ska jag försöka åstadkomma allt och få så mycket glädjande minnen som bara går att ha. Jag anser att en lista alltid fungerar bättre för att få något gjort än att bara gå och tänka på de saker man så gärna skulle vilja göra för nu kan jag gå in här och läsa mina punkter och påminna mig själv om vad jag vill leva för. Det kanske låter skumt att jag säger just "leva för" men är det inte så att vi lever för något? jag har gjort min lista som jag ska leva för att uppnå, ni kanske skulle göra detsamma?

Nu är det dags för lite te och sedan sova. Jag vet att det är lördag och att det oftast brukar bli Galei, men ibland orkar man inte gå ut utan det är jäkligt skönt att bara vara hemma och om jag ska vara helt ärlig så är jag supertrött och lite "opigg" just i helgen. Skönt snart när jag har lite sommarledighet och kan få hämta mig lite innan det är dags att jobba från 07.00 till 15.30 igen... Det är verkligen jobbigt att pengar ska behöva styra ens liv om du vill kunna åstadkomma något... Allt för nu men jag uppdaterar väl min lista snart igen när jag har fler punkter att skriva ner.

Ha en skön kväll ni som ska ut och ni som ska ta det lugnt hemma!


Hultsfred -08 någon?

Hoppsan hejsan, här sitter jag och surfar lite på internet. Jag får faktiskt göra det då det är lunchtime och då jag har tillgång till dator så går man ju gärna in och spejar runt. För tillfället är jag inne på Bandit.se och önskar mig en skön låt(ni kan lätt gissa rätt på vilken, haha). I förra inlägget måste jag få ursäkta mig att jag låter som jag gör, patetisk och en gnutta ytlig? men nu är det såhär att jag tycker det jag skriver och ville skriva av mig hur jag kände och vad jag tänker. Så egentligen är det kanske inte så patetiskt eller ytligt men jag orkade inte gå in i detalj på allt som jag just för det tillfället tänkte om RATM... Jag är inne i en ond cirkel och kan inte komma härifrån på ett tag(kanske om jag spelar sönder deras musik?) men det vill jag ju inte..

Okej, sista inlägget om min "musik-drog" Jag vill bara tala om att de ska spela på Hultsfred festivalen den (14/6?) och jag funderar starkt på att åka dit .. För första gången!.. men vet inte om det kommer ske då jag inte har planerat något alls. Vem vill åka dit med mig? Hur ska jag komma dit? Vart ska jag sova? med mera... Men jag har/håller på att göra en "what to do" lista för mitt liv där jag såklart vill gå på en festival och SJälvklart ska Rage against the machine vara med då! Usch det är ju tragiskt hur man kan fastna så hårt för ett band som faktiskt har varit med ett bra tag och hunnit bryta upp för att sedan ha en "reunion" på senare år.

Nej snart är min Lunchrast slut, back to reality...

Ps. Tack käre lilla kusin  "H" för dina fina ord.. Ds.. ;)


Som en drog som aldrig slutar verka. .

image51

image52
Kände att jag behövde lägga till
en mening och bilder för att ni ska förstå att jag har fastnat för det här bandet(Rage against the machine).
Oviktigt vetande: Gitarristen är grym och sångaren har en oerhört sexig röst!

Ja, man kan inte tro det om mig men jag gillar faktiskt dem här låtarna. Jag har mina hemliga sidor och är en alltiallo lyssnare när det gäller musik.

Sommar?

What a beautiful day! solen har legat högt på himmlen och det har så gott som varit helt molnfritt. Jag och Aydan tog oss in till Stockholm för att kolla in de nya sommarkläderna och försöka hitta något fint och nytt att hänga i garderoben. Jag hittade lite somriga kläder på H&M och A hittade även hon lite snygga kläder men även en söt väska från Glitter. Vet inte riktigt om jag kommer orka ta kort och visa er mina kläder(en klänning, en långärmad tröja och en halternack linne) så ni får väla ta och fantisera ihop hur det kan se ut, kan ju säga att jag just nu sitter i min klänning ;)

Som alla inte vet är det just nu bussar som ersätter pendeltåget mellan Västerhaninge och Nynäshamn under hela sommaren då det håller på att byggas om och förflyttning av en perrong (Nynäs havsbad). Att åka buss är inte min starka sida då jag kan bli lite åksjuk men idag gick det väldigt bra jag hade min musik och kunde se vägen framför mig. Att åka en lång bit är jobbigt men att åka buss en kort sträcka är inga problem men tåg är ändå skönast.

Åt Precis grillat, mums, med Pappa som hälsade på och bror med kompis. Jag har längtat som bara den på att få grilla lite med familjen, synd bara att mamma jobbar så hon missade allt..

Jaha, nu drog pappa hem till sig då.. saknar honom redan men skönt att jag har bror här i alla fall =)

image50


Glömde ju att tacka alla för alla söta och roliga kommentarer! TACK!

Love it!

Te quiero Havana,
The rhythym' pumping in my heart,
In La Rosa we dance to the tempo of the love, boy,
Your hip's making a shift,
and you fall deep into its spell,
let your body talk, till voice in you says,
say baby

I'm the one you find deep in that move,
that drives your body and your senses,
I'm the heat inside,
when rhythym and love collide
,
Cuba, let me introduce myself
Cubaaaaaaaaaaa!

Represent, Represent, Cuba,
Orishas underground de Havana
Represent, Represent, Cuba,
hey, mi musica




Jag har precis sett på Dirty Dancing 2, Havana nights som jag köpte på kvantum av ren desperation av att se denna underbara film. Älskar verkligen musiken, dansen och hettan som gör att du får rysningar i hela kroppen och önskar att du vore på ett dansgolv presic just nu! Älskar att dansa och jag funderar starkt på att ta några dans kurser och lära mig lite mer. Detta är min nya dröm!

Natti!! =D

DD2

Goder afton på er. Jisses vad varmt det var idag ett tag mitt på dagen och det blev inte bättre sen när skuggan väl kom med kvavt åskluft. Jag var nere i centrum efter jobbet och fikade med Tilda (Matilda H) och några av hennes vänner, vi slappade och drack lite coffein..

För att hoppa över till annat så är det en film jag så in i norden vill se! Dirty Dancing2: Havana nights, som jag sett en gång förrut och nu vill se igen för att den är så grymt bra och så grymt het(!). Inget kan ju den första filmen med Patrick swayze men den här gör det nästan(vilket jag inte trodde innan jag såg den). Har frågat både V och B om nån av dem kunde fixa filmen åt mig. B kunde inte då hans data är kaputt och V kunde men inte idag, buhu, jag som vill se den just idag! heh.. Men som man säger, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge så får hoppas att jag slipper vänta länge då. =)

Ska ta och göra lite teh och sedan får jag se vad jag gör. Troligtvis sitter jag här och läser lite bloggar och lyssnar på musik. Ska ta och skörpa mig och gå upp till mami  istället, stackaren är sjuk =(



Sugen att se filmen nu eller? =P Jag blir då det är typiskt min film att se.


Ciao!

Pityriasis Rosea

Nyduschad och med "Bulls on parade" i bakgrunden sitter jag återigen här. Mamma är inget större fan av min musik och speciellt inte av den här sortens musik så gnäll får man höra mer än ofta. Lyssnar på det ändå, mohahaha...
Hrmm.. Ja idag har allt flytit på och jag behövde inte stressa rumpan av mig som jag fick göra igår då det var min första dag på fjärdens skola. IMorgon och på torsdag kommer det ävven att vara lugnt då två av 4 klasser är borta, så det blir mindre disk och mer tid till annat, yey.
På tal om flyt så flöt min dag på rätt bra igår ändå. Jag började min lediga "efter jobbet" tid med att cykla hem och sedan bege mig till Aydan för att mumsa lite jordgubbar, som bjöds, och sitta i solen en stund. Runt halv 7 drog jag hem och käkade middag och efterrätt som bestod av blåbärspaj med vaniljsås, mumsfilibaba! Efter det kilade jag till familjen Högberg där jag skulle fika och umgås med Matilda som kommit hem från Malmö en sväng(där hon nu jobbar och bor). Eller när jag kom och knackade på så var bara Pias pojkvän H hemma men jag fick komma in och invänta Pia för hon var tydligen påväg hem så jag klev in och gjorde H sällskap medan han gjorde "värsta" gourmetmaten(vilket jag självklart inte kunde tacka nej till när de frågade mig om jag ville ha lite även fast jag redan var mätt). Matilda kom hem innan Pia så vi satt och snackade lite, det var riktigt roligt att träffa M igen!
Några minuter senare kom I alla fall Pia hem(M's mamma) och det var då vi åt, jag blev till och med bjuden på lite vin till maten vilket jag inte tackade nej till. H hade gjort spaghetti med oliv och bacon stuvning/gryta för dem som undrar.

Jag har en del röda märken som är lite sträva och sitter här och där på kroppen. Har haft dem i någon vecka nu och undrar smått vad det kan vara. Man hoppas ju att det inte är något farligt men det är bra att ta reda på vad man har så för att slippa alla väntetider på sjukan så ringde jag  mina grannar som är läkare och sjuksköterska för att höra om de visste vad det var för underliga märken. Efter Middagen då hos Högbergarna så drog jag en snabbis upp till dem och där fick jag veta att jag hade "Pityriasis Rosea" som tydligen var ofarlig och osmittosam hudsjukdom som dyker upp från ingenstans och har inget botemedel utan försvinner efter några veckor. Man vet inte exakt om det har att göra med ett virus av något slag men så länge jag inte lider av det så är det lugnt för mig, men jäkligt onödig skulle jag allt vilja säga att detta är. Men skönt att ha fått ett svar.

Nej nu kanske man ska klä på sig något och kaanske ta och äta lite mer bueberry pie, woho

see see!
 

To be yourself is all that you can do.

Hej på er!

Har inte haft den tiden eller orken att lägga ner på att skriva lite rader om vad som händer. Kan säga att jag haft rätt fullt upp idag och i går, då jag var i stallet 11 timmar igår och idag. Igår stalljobbade jag och det innebär att jag har ansvaret för att hästarna får mat och rent i sina spiltor/boxar och blir utläppta/insläppta i hagen på dagen. Det är ett heltidsjobb kan jag säga er! Men idag var det dressyrtävling och jag skulle hjälpa till att fixa iordning världens bästa häst =) Dressyrtävlingar är de värsta tävlingarna då det tar hela dagen att gå igenom alla ekipage, uscha, men som tur är så var det superfint väder idag!

image45 En gammal tävlingsbild på en liten del av "gänget" hehe

Från valborg då. Jag vet att ni vill ha lite bilder? det kan ni väl få..

image48


Hörde en rätt läcker låt för ett tag sedan när jag åkte bil så jag skrev in namnet och titeln på den i min mobil för att kunna ladda hem den senare. Glömde självklart bort den tills nu när jag gick igenom mina anteckningar i mobilen och var då tvungen att försöka få den, i alla fall lyssna på den. Så nu sitter jag med youtube i högsta hugg och kollar på videon och lyssnar på den låten och bandets andra låtar för att se om de är så bra.
- Rage against the Machine - Bulls on parade kan ni lyssna på =)

Imorgon är det jobb igen, så fort går långhelgen...Suck..

1 maj, dagen efter valborg.

Ja ni gott folk, nu är jag back in nynäs så att säga och det är lite tråkigt då jag hade så jäkla roligt där borta i Uppsala med  Louise och "gänget"  =) (En massa snälla grabbar och brudar). Det är så mycket varmare och grönare därborta än vad det är här kan jag tala om! lite tråkigt men sommaren och värmen kommer väl hit med någon dag framöver får vi väl hoppas.

Igår var en toppendag som började tidigt och slutade hyffsat sent då vissa grabbar ville ha en efterfest @ Lollos och Gustavs place, haha. Men allt var gryyyymt sköj! I wanna go back soon! =)

Nu ska jag hjälpa mor laga tacos, yummi!

Vill ni så kanske jag lägger upp lite bilder när jag får dem av Lollo =)

See ya!

RSS 2.0