När allt kommer omkring

Är det inte lite mysigt ändå att ta en promenad med någon du gillar? Det tycker jag och därför var jag ute och gick med en av mina närmsta vänner Angelica (hon med söta babyn som jag så fort jag fått min kamera ska fota och visa er!) Vi var ute och gick i ca en timme och bara babblade om allt och inget så nu har jag fått ur mig lite grejer och på det fått min dagliga motion. Härligt härligt!

Snart är det mat men ska kolla lite film.. Igen.. Gissa vilken det blir? S.U.2.T.S för 10 gången den här veckan eller något. Jag är fan inte klok men hey, det har jag aldrig varit förrut heller så varför börja nu?! ;) *blink*


"Inside every girl, there's a boy... That came out wrong."


Jag kan inte sluta titta på step up 2 the streets! Har ni någonsin haft en känsla, glädje av att se något som ni älskar och skulle vilja få ta del av själva? Det är så jag känner när jag ser på filmen, jag vill dansa/streeta och röra mig som dem gör!! Det är också ett plus att Robert Hoffman är så jäkla snygg! Japp honom kan man vila ögonen på, när han kör sitt race, lääänge...
Har även blivit helt förälskad i filmen "shes the man" (där hoffman även medverkar i) med Amanda bynes och Channing Tatum som även han är en guda gåva. Suck vad ska jag göra med mig själv? Varför måste mina drömmar vara så jobbigt knepiga. Kan inte det komma en Robert Hoffman till mig snart? Tomten, jag önskar mig Rob i julklapp.


Min kamera har fortfarande inte kommit tillbaka än från lagningen och nu har det ändå gått mer än 2 veckor sedan jag lämnade in den(snart 4 veckor). Jag som är så sugen på att fota lite och så missar man alla höjdpunkter som Angelicas bebis och den första snön som kommit!  Hoppas dem ringer snart och ger mig en bra nyhet.


Dags att sleepa..


Lovely

Låt det snöa
Låt det bli jul igen
Låt det bli snötyngda granar
vid en stockstuga i bergen igen
Tänd dom där ljusen
jag vill känna dofter av stearin...



Vintern har kommit och har fortsatt att vara här. Idag har det snöat så gott som hela dagen och det märks speciellt på vägen då jag åkte ner till centrum för att kolla lite affärer efter julklappar som nästan är omöjligt svårt att hitta. Bilen slirade ett x antal gånger på vägen från garaget och till garaget.

Det sägs att snön ska försvinna på onsdag eller torsdag och då försvinner även nog mitt julhumör med regnet och blasket som säkerligen kommer dyka upp lika fort som snön smälter bort... Undrar om snön tänker komma tillbaka till Julafton? tveksamt.

Nu ska jag äta middag med mig själv, och ja det är lite sent men jag har varit hos Sara och "fikat"( det vill säga ätit både mackor och fil, winerbröd och druckit kaffe.. Låter himla nyttigt!) Jag och Lotta hade även köpt en söt liten bakelse till Sara som var av marsipan och choklad och hade formen och färgen som en rosa gris. Sara fick den lilla söta rosa grisen av en speciell orsak dels för att hon grymtar som en när hon skrattar och även för att hon fyller hela 24 år imorgon! Grattis i förskott "babe" ;)




Snöstorm

Imorse/ för en halvtimme sen när jag bestämmt mig för att det var dags att gå upp, även fast mitt huvud fortfarande kändes tungt, klädde på mig och drog upp rullgardinen så blev jag bemött av att snön yrde och att allt var vitt utanför mitt fönster. IIIIIH! var första tanken eftersom jag trott att den snön som kom i lördags skulle ha försvunnit vid det här laget men icke så! Jag är faktiskt inte så förtjust i detta trista höst/vinter mörker och allt som är därtill men så fort snön kommer lyser jag upp som ett ljus då allt blir så mycket ljusare och varmare och vitare!

Nu känns det mysigt att det snart/om ca en månad är Julafton.


Fika

Hej där!

Har precis kommit hem från centrum där jag träffade Marthina för en fika, det blev en latte för oss båda men vi konstaterade att inget kan slå espresso house's latte som vi beställde i linköping och sedan överallt för den var jäkligt god där ska ni veta!
Det var riktigt mysigt att träffa raringen Marthina som just nu bor i Oslo med två andra random brudar(bara för att inte jag känner dem vill säga). Även fast vi träffades igår och spenderade några timmar med ett gott gäng andra tjejkompisar i Ishallen, där Nynäs A-lag självklart vann med 5-3 mot Värmdö(sug på den ni!), så går det ändå inte att jämnföra hur mycket vi kunde.. Eller rättare sagt hur mycket jag kunde.. prata om på en och en halv timma. Nu är hon på väg tillbaka till Oslo och jag har redan börjat räkna ner dagarna då hon och Louise(som är på malta) kommer hem till lilla ensamma mig igen *blink blink*. Saknar mina partypinglor. När dem kommer hem så ska vi för hoppningsvis fira juldagen och nyår i stockholm eftersom Louises föräldrar bor i en lägenhet i älvsjö och lär vara iväg på semester under den tiden =)  Marthina skulle höra med Lollo om vår plan och sedan ringa mig för lite info, hoppas hoppas =).

Nu har jag strötid men nästa vecka börjar det allvarliga, yiihaa!

Vad ska ni göra idag?


Vill inget hellre

du får inte riva mina murar
som jag omsorgsfullt har byggt
om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt. 
Du får inte andas på min panna
inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för
all den oreda du ger.
Och du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt var uppenbart
när jag önskar inget hellre,
Än att du gör allt emot mig snart.




Igår var en bra dag. Jag började dagen med att kolla färdigt på "she's the man" som är grymt rolig, Amanda Bynes har faktiskt humor och äger i den här filmen!
Efter filmen ringde jag till HG-bild för att kolla om min kamera kommit hem vilket den inte hade och nu i morse när jag tittade förbi, ja jag saknar min kamera!, så sa dem att de som höll i reparationerna av kameror och annat hade haft mycket nu men att min kamera skulle bli klar i slutet av denna vecka eller på måndag nästa vecka. HG-bild skulle i alla fall ringa när den kommit så nu vet jag lite mer vilket är rätt skönt, sklönt för dem när jag får tillbaka min kamera så dem slipper mitt tjat. hehe..
Drog till Angelica strax efter att jag hade ringt om min kamera och gullade lite med Millwa som idag faktiskt var riktigt mysig att ha å göra med förutom att hon spydde välling några gånger det var inte så mysigt. Fasiken vad jag vill visa er världens sötaste bebis!
Angelicas kompis som även hon heter Angelica "ica" skulle även hon komma och vara med oss så en halvtimme innan hon kom så beställde vi hem mat till oss tre från Nynäs pizza. Det blev två kycklingsallad och en kebab varav en av kycklingsalladerna var min. Ica kom precis innan kebabmannen kom, tajming säger jag bara.

När alla var mätta och filmen var slut så bestämde vi oss för att ta en promenad ner till centrum och ta en fika. Det första Angelica gör när jag kommer med kaffet till  henne är att lägga handen i kaffekoppen, smart drag Anne. haha. Efter det flöt det på och innan vi visste ordet av det så skulle vi hina med 5 bussen hemåt. Väl vid hållplatsen så sa jag hejdå till Angelica och den lila familjen för att bege mig hem, sitta lite vid datorn, lyssna sönder ny musik, äta och sedan sitta lite mer vid datorn och få komplimanger från en kompis(alltid trevligt) och samtidigt komma att få skrivkramp i fingrar och armar. Det är nog första gången som jag verkligen sitter vid msn och pratar med folk så kanske inte så konstigt om jag faktiskt fick kramp.

Om några timmar ska jag till stallet och rida ut på favoriten och pälsklingen Switch <3 men fasiken vad det ska blåsa stormar ute då.. Känner inte direkt suget att rida i en orkan.

Jag vill se Pineapple express.


Det man inte ser existerar inte.

Hej igen!

 Jag kände att jag behövde få skriva av mig lite nu när jag ändå sitter här och väntar på min film.

Det gick inte upp för mig att det faktiskt finns omtänksamma killar som även är intressanta sådana förens igår(lördag). För att göra en lång historia kort(och även Oinkludera namn och för mycket detaljer) så träffade jag en kille igår och började prata med honom. Han var super trevlig och ja, intressant att ha att göra med tyckte jag men mer var/blev det inte med det. typiskt min otur.. Väl i slutet av kvällen när klockan passerade 03.00 och jag tänkte bege mig hemåt vilket menas att jag skulle gå från ena sidan stan till den andra sidan så slutade vi prata och ja, jag började gå och jag gick förbi honom där han stod med sitt "gäng" men jag hann inte komma mer än ca 100 .eter kasnke? när jag hörde någon komma springande bakom mig och ropa något så jag vände mig om och där var han.
- Inte får du gå hem helt själv! kom nu så får du sällskapmed oss(hans crew) jag har en kopmis som bor där borta där du bor.
-jaha.. Men jag klarar mig.. nehe.. okej jag kommer
blev mitt svar till honom eftersom det faktiskt är så mycket skönare och roligare att ha sällskap när man ska gå hem i natten under den närmsta timman framöver. Wow! vi hade ju inte direkt kännt varandra längre än under kvällen och så springer han efter mig för att han inte vill att jag ska gå hem själv. Visst är det sant att jag inte borde göra det heller då det händer och har hänt så pass mycket kriminellt nuförtiden på nätterna men även på dagarna ,otroligt nog. Våldtäckt, våld och knark är inget att leka samt att jag även lovat far min att inte gå hem själv.
Okej tillbaka till tråden. Och poängen med det hela var ju att i lördags kväll fick jag verkligen upp hopp om att hitta en riktig man. Någon som finns där och bryr sig.


NU är  frågan vad jag ska göra? Kommer jag lyckas, eller blir det en flopp? Jag är rädd.

koppla ner nu.

Vad jag lärt mig från gårdagen är:

Inget är för sent.
Man behöver bara ett spel där det så gott som går ut på att skicka sms med fula texter och ringa för att under en kväll bli pank.
Allting är lite roligare med lite saft flytande i ådrorna.
Bowling är bara roligt när man får strikar och spärrar. Tävlingslysten? JA!
Att laga bulgur är tydligen inte uppskattat, men hallå?! Lisas korvstroganoff var ju perfekt?
Det är rätt lite folk på tellen mellan 11.30 och 03.00 på en lördag.. hmm..
Katy Perry - Hot N' Cold är grym!
Man borde kolla mer på innebandy grabbarnas matcher.
Att dansa gör livet värt att levas.

 För att sammanfatta lite och ge mer detaljer så kan jag börja med att ge ett exempel på en dialog mellan Linda och en pizzeria som hon hade till uppgift att ringa och ställa en underlig kanske lite pinsam fråga.

Linda - Hej, har ni någon pizza med tomat, ost, champinjoner, banan, apa och ruccolasallad?

Pizzabagaren - Nej tyvärr vi har inte ruccola.


Hmm.. bra svarat grabben! Sånt här kan vara både idiotiskt att spela men ändå helfestligt när man får såna här svar! eller vad säger ni people?  Själv fick jag skriva ett sms som handlade om penetration och skicka till två valfria, och jag kan meddela att Stackars sara som inte var med fick ettt å annat sms av inte bara mig under kvällen.. Haha det var rätt kul när hon var superseriös både på tredje och fjärde smsen från oss. Hon trodde verkligen på det vi skrev, hehe.
Bowlingen under kvällen var helt okej så länge man fick strikarna och spärrarna förstås. Jag och Lisa körde på på en bana i en halvtimme tills Jossan(en kompis till Lotta och Linda) kom och fick hoppa in i "vårat lag" och vårat lag handlade "bara om att vinna, inte ha kul" enligt Lotta. Jag hade jätte kul när jag fick strikar och spärrar(vilket hände vartannat bowlingklot) hehe..  BTW så bowlade vi mellan 20-21 och drog sedan hem till Linda där vi spelade det där spelet som kallades för "våghals" som jag berättade om ovan.

Efter spelet som, då hörde till förfesten, drog vi vidare för att se om det var något röjj ute. Först kollade vi in oldbell som inte var någon höjdare så då drog vi direkt till tellen där det heller inte var så mycket folk men där stannade vi i alla fall. Inget att ångra då jag fick dansa till min valda låt Katy Perry - hot n' cold och även få träffa nya människor som jag hoppas jag kommer få träffa snart igen för på vägen hem så bestämde vi faktiskt att basta! och det har dem lovat nu och då ska löftena hållas! mohaha...

Slutsatsen på gårdagen blir ändå 3 av 5 Toasters. klart slut över till vädret.


På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest. Men fredag..?


I see skies of blue..... clouds of white
Bright blessed days....dark sacred nights
And I think to myself .....what a wonderful world.




Och jag ser ut genom köksfönstret från hallen där vi har datorn, där himlen är grå.... molnen likaså. Där dagen är mörk... Natten ännu mörkare och jag tänker för mig själv... Vilken fruktansvärt tråkig värld/väder.
På övervåningen bankas det förfullt för nu har Lasse, "vår" snickare kommit för att lägga in nytt golv i det lilla rummet som mamma tänkt göra till hennes sovrum istället för det gigantiska, största rummet i huset, rummet som vi istället kan ha som data/teve och slapprum. Det blir garanterat mer space på så vis. Så nu får man dras med huvudvärk ett tag framöver men det är skönt att vi sen kan kunna flytta in grejer och kunna få ordning och reda på allt som nu står överallt i vardagsrummet nu.
För nån timma sedan var jag nere i centrum och fixade drickat och handlade upp mitt presentkort med att köpa en ny mascara och även en ljusblå kajalpenna, det är så tråkigt att bara ha svart och vit kajal så jag tänkte fräscha upp morgondagens makeup med en lite glittrig ljusblå färg runt ögonen. Tror ni det kan bli snyggt? det tror jag.


                                            

Det enda som lyser upp höstmörkret är alla fina ljus som nu börjar tändas både ute och inne, jag älskar ljus, ljus är det absolut bästa lyset då det värmer upp hela rummet med sin gul/orange/röda färg. 
Den här "lyktan" som ni ser i bilden och som får fram det varma ljuset i mörkret är faktiskt en saltsten med ett hål i mitten där man bara sätter i ett vanligt värmeljus och voilá så är mysfaktorn på högsta nivå.

P.s. Saltstenen kommer från en polsk saltgruva som jag och min förra klass Sp3b/SpM3 var och besökte i samband med besöket till koncentrationslägrerna Auschwitz och birkenau som vi var på sista året i gymnasiet som ni kanske gissat er till nu. :P D.s.




 


Is It You?

I'm looking for a lover not a friend
Somebody who can be there when I need someone to talk to
I'm looking for someone who won't pretend
Somebody not afraid to say the way they feel about you

And I'm looking for someone who understands how I feel,
Someone who can keep it real and who knows the way
The way I like to have it my way
And I'm looking for someone who takes me there,
Wants to share, shows he cares


Jag har mitt "jul-te" framför mig, det är en lukt av kanel som får det att kännas som på Julafton dvs mysigt.
Imorgon blir dagen på detta viset:
* Ner till centrum och systemet för att inhandla lite dricka inför lördagen. Ja, jag är 20! =D
* Lämna drickat hemma hos Linda på heimdal 
* Köpa något i smink väg för mitt presentkort som går ut snart
* Hem och kanske göra ingenting ett tag?
* Dra ut med A och hennes familj som kanske ska bowla/ spela biljard på kvällen
* Dra hem och sova

På lördag ska jag:
- upp early in the morning för att åka iväg till stallet och rida samt ta hand om lekisbarnen
- Hem och duscha och så vidare.. sedan leta kläder inför kvällen
- Bowla klockan 19.00 med Lotta, Linda, Lisa, (Sara) och några som jag inte har den blekaste vilka dem är! sedan dra vidare  till Linda och dra några järn för att känna sig som en "kung kung i baren" festlig inför utgången, mohaa..

Nu Har jag lite olika tankar och val om vad jag kan, vill, eller bör göra. Jag kan kolla lite på teven, Jag vill spela på datorn, Jag bör sova.... hmm?




                               
                                                            Step up 2 the streets Robert Hoffman


Laters desperaters..

Bara lite "bullshit"

Vill bara börja detta inlägg med att beklaga då jag fortfarande inte fått tillbaka min kamera som jag vart tvungen att lämna in på lagning. Sorry people..

Vill fortsätta inlägget med att berätta om mina senaste dagar( jag är liite slow i mitt skrivande, "har ingen skriv inspiration", "min penna glöder inte lika bra som förr" eller något sådant..) så vi kan väl ta och börja med igår/måndag då jag fick finbesök av Frida aka "bananFjong" på kvällen. Det var ett tag sedan vi senast sågs och det märktes då F gått från blond till brunnett på bara en timma(!) japp ett lamt skämt från min trista sida... Kan ju meddela då att min roliga sida togs ut igår så den har ett break idag.. För att komma tillbaka till rätt spår så hade vi väldigt trevligt med Popcorn och Coca-cola framför en hyfsat bra film på 3:an "Systrar i Jeans" aka "the sisterhood of the travelling pants" som dets riktiga namn på engelska. Jag kan ju säga att jag hade rätt roligt i alla fall, yes Frida fick tears in her eyes och jag var då tvungen att skratta lite åt hennedå hon såg rätt rolig ut där hon satt och bölade (vi kom dock överens om att båda hade gråtit krokodiltårar om vi suttit själva och kollat in den här dramatiska gripande filmen... Om ett par jeans? Nej seriöst den var faktiskt bra.  

Idag var jag på anställningsintervju på bokhandeln i centrum. Det verkar ljust faktiskt med bättre jobbtider och fast schema men dessvärre vet jag inte om jag får jobba så pass mycket som jag skulle vilja men det löser sig väl? Det är ett jobb och mer kan man inte begära nu. I december ska jag provjobba och lära mig kassan och så vidare, spännande.  Så vad gjorde jag efter intervjun då? Jo jag gick faktiskt och inhandlade en julklapp till mami, vad jag köpte säger jag inte för man kan inte veta säkert om det är någon som tjallar, hehe.. Efter det drog jag hem och spelade lite på datorn innan telefonen ringde och gissa vem det var? juste, Lottapotta ringde och bjöd med mig till Sara för att fika lite och  sjävklart få höra hennes senaste historier om sina nya och gamla ragg ;) Det var så lite så Lotta!

Ikväll.
Vad har hänt ikväll?  Jo jag var nere hos A och glutta film och inte en vanlig action eller komedi utan här var det dans med tryck kan jag lova! Ni brukar få höra det här ofta men den här filmen måste ni faktiskt se om ni är dansintresserade för den var grym! "Step Up 2 The StreetS" IS THE SH*T! 



Det var det sista jag hade att dela med mig för nu. Laters lovers!


  

En spruta med idéer

Ja, jag överlevde kvällen som ridlärare och det var skönt att barnen var så snälla och nästan för duktiga för det jag planerat för dem( på den korta tiden som jag hade att planera passet på) och jag fick till och med cred från föräldrarna som tyckte jag gjorde ett bra jobb. Pretty nice to hear.
Efter ridningen var det dags att åka hem, hoppa in i duschen och sedan äta innan kvällens höjdpunkt som var Mtv european Music Awards skulle dra igång. Jag måste erkänna att även då jag inte var så förtjust i henne när hon och hennes första singel "I kissed a girl" kom ut så har det vänt helt och nu ser jag faktiskt lite upp till henne som en stark och självständig kvinnlig artist som verkar ha båda fötterna på jorden och veta vad hon vill. Hon var grym som värdinna och hennes kläder igår var riktigt snygga på ett fantasifullt sett!


Katy Perry och en av hennes alla sexiga outfits! Vilken idé spruta.

Nej hörrni nu är det dags för lite OTH ;)

%#"(??&¤##!

Andas... Andas.. Andas!

Jag är nästan lite av ett nervvrak här då jag nyss blev påmind om att jag idag hade lovat(?) Fia att ta hennes nybörjarlektion efter min egen ridning ikväll. Något som jag enligt mig själv aldrig lovat, wierd? För det första så har jag lite av vad som kallas "scenskräck" vilket i mitt fall är att ha en lektion och lära ut andra hur man rider. Jag är vettskrämd nu. Även fast jag har haft en lektion eller två förrut så hjälper det inte mig alls, man tycker att jag borde ha släppt det där med skräck att tala inför människor men icke då. Jag vet ju att det inte är farligt.


MTV EMA 2008

Jajemensan! det börjar närma sig med stormsteg. Vad?  Mtv Euro Music Awards såklart! och det ska jag förhoppningsvis inte få missa om jag får bestämma men det är  den 6 november(nu på torsdag) och jag är ju i stallet då fast det börjar inte förens klockan 21.00 och då ska jag väl ha kommit hem, hunnit käka och duscha innan dess. 

Låt just nu: Jack White & Alicia Keys - Another Way To Die. Ja.. Jag är lite tjatig men ni ska veta att om det är något jag blir fäst vid så håller jag det hårt tills det antingen coolar ner eller tills jag hittar något nytt. NU är mitt beroende just James Bond.


När allt var som det borde vara.  =Varmt.

Another one with the golden tongue

A door left open
A woman walking by
A drop in the water
A look in the eye
A phone on the table
A man on your side
Oh, someone that you think that you can trust
Is just
Another way to die




Hallå där! har inte vart inne sen i fredags då jag skrev att jag skulle se den nya James Bond filmen och nu har jag sett den. Riktigt jäkla grym är avaret på er fråga. Om den var värd att se? JA! Det tyckte i alla fall jag som verkligen gillar såna här filmer och speciellt de  här nyaste James Bond filmerna "Casino Royale" och nu "Quantum of Solace" . Gillar gillar gillar..

Annat som hänt i helgen kan jag räkna upp på fingrarna mina. Igår stalljobbade jag i kylan och idag har jag bara slappat och försökt värmt mig under en filt. Burr! Jag är och har alltid varit lite småfrusen av mig som mor min så att gå ut idag har varit ett stort NO. Jag vet att det var Halloween i helgen men jag är inte så mycket för att fira såna helger. Enligt mig är det inget märkvärdigt och enbart slöseri med pengar på att klä ut sig en kväll för att sedan aldrig ha på sig det igen. Speciellt om det är någon fest i Nynäs. Skulle vara en helt annan sak om man blev bjuden i stockholms området eller hos någon släkting där det kanske är lite större, fräckare och mer okänt folk. Aja min helg har varit skön och jag har haft det mysigt. Inväntar istället den 15;e november då jag ska ut med mina sköna människor och bowla/partaja. Sådant är min grej!

Lyssnar just nu på det nya soundtracket från Bond filmen som jag fastnade på. Lite mystik bakom och sköna röster från Jack White och Alicia Keys som fick den äran att sjunga.

Nu ska jag se på "ensam mamma söker" med mamma, vilket är rätt kul faktiskt.

Ciao!

RSS 2.0