Gissa vad jag har gjort.

Skönheten sitter på insidan.


Jag tror inte Disney filmer är gjorda för små barn mer än vuxna människor efter att man sett en del filmer i "vuxet tillstånd" för ja, jag är faktiskt vuxen nu med barnasinnet i behåll. Just idag efter en lång dag i bollnäs, som jag vart i helgen med hästarna, var jag sugen på en film. Satte på Skönheten & Odjuret då jag redan sett Lejonkungen, höhö, och har insett i efterhand att dessa tecknade gamla filmer verkligen kommer med bra poänger, bra lärdomar och är en bra förebild för barn. Det jobbiga är bara att jag som barn inte förstod detta när jag första gången kollade på sagan. Inga poöng, skämt elller något förstod man som ett litet blöjbarn. Nada. Det är först nu som jag ser vad det är filmerna verkligen vill visa och lära och just därför kan jag nu säga att jag  Saknar "old School" när man gjorde dessa filmer!


Japp jag är trött och solbränd så därav detta inlägg. Ska nog kila till sängs nu.. Skönt att sova i sin egna stora mjuka säng! 

Jag måste ha retat gudarna, måste gjort nått fel.

"Jag har hört på radion idag att vi har solsken över hela vår stad. Det låter väldigt underligt för jag har bara regn hos mig."   - ORUP


Idag av alla dagar då jag , moi, är ledig från jobbet så ska det vara regn och mulet. Jag hade planerat hela dagen med att ligga på baksidan med en bra bok och kaffe och trimma solbrännan så gott det går men det kunde jag ju bara glömma!
Får se det positivt ändå för nu har jag mer tid på mig att packa väskan inför en hel helg på fälttävlan. Jag ska alltså åka bort över helgen med Hästarna och vara förste hästskötare åt Clara som innerligt bad mig hjälpa henne. Inte nog med det frågade Nero mig om jag kunde hjälpa henne nu i helgen men det kunde jag ju inte. Kände mig väldigt "eftertraktad på marknaden" kan jag tala om! Men för att vara lite positiv för en stund så kan jag ju berätta att jag igår fick lite finbesök på jobbet, och även lunchsällskap, av grabbsen F och K. Har inte sett de rackarna på länge, inte ens snackat med dem på länge och igår kom dem i tid för uppmuntran på mitt "underbara" jobb. Mycket oväntat men jag är ett big fan of surprices!

Nu har jag lovat mamsen att gå ner till skotten och handla mjölk. VIKTIGT!  Sedan ska jag väl återgå till att packa resväskan så jag har det gjort.


Gääsp!

Ni vet hur det är när man verkligen är trött, jag menar riktigt trött, "spärra upp ögonen super mycket för att hålla sig vaken trött" Ja i vilket fall som helst så är det så jag är nu. Orsaken till detta är att jag suttit uppe och kollat på sex and the city - avsnittet som visas på vardagar från 23.00 till 23.30 och sedan gått upp vid halv 7 på morgonen och jobbat från 8-11 och 14-18 idag. Varför jag inte lägger mig nu och sover ut så jag är pigg imorgon? Jo för då missar jag ju The mentalist och idag är det sista avsnittet för denna säsong. Måste se! 


Nej! jag måste banne mej ta tag i detta nu, SATC boxen måste införskaffas fort!

Blekfis V.S brunfis

En fundering innan jag berättar vad jag faktiskt gör nu i detta ögonblick. Kan en mörkhyad person aka afrikan (eller dylikt) vara blek? Med tanke på att de är mörka året om medans någon som jag själv är kritvit på vintern och blir brun på sommarn så undrar jag helt enkelt om den mörkare varianten känner sig blekare på vintern och vill sola sig mörkare på sommaren som resten av oss europeér.. 

Någon som har ett seriöst svar?


Att jag tar upp detta nu är såklart då jag just nu ligger på min underbara baksida i solstolen och gottar mig i den underbart sköna solen som ligger på. Måste försöka sola lite nu så man får någon mörkare nyans på huden, vill ju inte kallas blekfis året om. 
Jag har legat här sen runt halv tolv och jäst lite med musik, en bok och kaffe. HÄRLIGT! Men snart tar denna lycka slut då jag ska jobba. Ursch att behöva jobba inne när det är så här fint väder ute! fast 4 timmar är helt okej.


See ya later!

Does it break your heart in two?

It's the saddest sight, how you are tonight
I'm pushing through just to make you melt away
Are you all alone? is someone home?
Is there nothing more for us to take?
Cause if you believe, we can surely find a way
What more can i say?


Does radiate?
Does it break your heart in two?
Does it take you down when you don't know where you're running to?
Does it save your faith?
Does it ever go that far?
What else is it for?


We can run away, leave the world behind
The human race and this imaginary grace (I can see us breaking)
Is there something more?
We won't know til' we try
The future's open wide

Does it radiate?
Does it break your heart in two?
Does it take you down when you don't know where you're running to?
Does it save your faith?
Does it ever go that far?
What else is it for?♥

Har haft en lugn kväll. Ska dricka lite teh och lyssna på flre mysiga låtar...

wuhuu!

Oftast rusar tiden iväg men nu går den i snigelfart bara för att jag längtar så att det ska bli torsdag! Anledning ett är att det är röd dag vilket betyder att jag inte bara är ledig från jobbet utan jag ska heller inte rida(vilket iofs är jäkligt tråkigt då det skulle suttit fint med lite träning på hästryggen) och kan då spendera hela min dag med att göra vad jag vill. Anledning två har att göra med anledning ett att göra vad jag vill , vilket jag ska göra också! Det som komma att ske på torsdag är att ta en in tripp till estocolmo. Hoppas på en fin dag att spendera lite pengar på det ena och det andra såsom kläder, skor, fixa engelsk valuta till min weekend i sommar, hälsa på Marcus och bara vara. Så ser min torsdag ut, people! L.O.V.E.L.Y.

Min tisdag kväll nu däremot handlar om en sak. Kan ni gissa vad? THE MENTALIST SÅKLART!!


Lördagens bidrag.


Ja, innan jag och Sara drog vidare till stockholm och den underbara natten på Galways så fick vi i alla fall en eller två bilder. Sara hade förstås själv glömt kameran hemma så vi fick ju inga fina bilder på favobartendern och de andra grabsen i baren :(
Nån mer som gillar Saras min? HAHA

Jag ♥ MJÖLK

Alltid, eller oftast, efteren kväll ute då man är lite sömnig och bakis så svalkar det gott med mjölk. Jag skulle kunna halsa direkt ur paketet bara för att. Det är ju så gott!

♥Mjölk 4 life!♥



Vad är ditt bakis begär?


Awesome!

med ett leende på läpparna kan jag inte längre vänta påp att få berätta att jag haft en helt otrolig kväll/natt! 

Hade först inte planerat något speciellt inför helgen med undantag för att jobba och rida. Igår jobbade jag då mellan 9.30 och 15.00 därefter hade jag och Sara snackat om att fika lite. En lugn kväll alltså. MEN icke blev det så inte utan direkt efter jobbet skyndade jag mig hem för att duscha, sminkas och styla mig inför en kväll med grillning hos Lotta i Trångsund och sedan en kväll ute i stora staden Stockholm. Vid 5 drog jag till tåget och mötte Sara som redan hoppat på vid stationen innan, super snyggingen, och sedan begav vi oss till "Trånkan" där det blev att mingla med nytt folk och grilla och dricka gott. En bra kväll så långt. Vid 22 tiden pratade jag och Sara ihop oss om att åka vidare in till staden, de andra omplanerade och stannade kvar i "trånkan" men i smyg vet jag att Lotta ångrade sig sedan, moha. 


I Stockholm tog vi t-banan mot hötorget och "Galway's- Irish pub" där schlagern var på widescreen runt om i lokalen, vi drog oss in mot baren där dansgolvet låg och hängde där, pratade med den trevligaste bartendern jag mött (en engelsk/portugisisk snygging) och drack Strawberry Mojitos och några andra drinkar innan det var dags för dansgolvet!
Btw för er som "råkade" missa den otroligt givande Eurovision song contest vinnaren så var det Norge som tog hem segern... Ja inte var det otippat då man fått höra rykten ett tag på radion om att Norge låg som vinnaren redan veckorna innan själva tävlingen. Crap tävling.


Jag glödde under tiden som jag dansade på dansgolvet, det är verkligen min passion och jag har det framförallt i blodet, haha självsäker jävel den där Jenny! ;) nej men jag älskar't.
När vi står där ute och schejkar gärnet så kommer plötsligt vår bartender fram till oss och bjuder oss på en drink(!) tydligen från bossen hans men det tror vi inte då vi fick ännu en drink lite innan de stängde. ojdå!
Under hela natten var vi i alla fall antingen i baren och hängde eller på dansgolvet och svängde men i slutet blev det mycket i baren då vi träffade på två till tre härliga grabbar. En Australiensare, en irländare och den siste mannen från seattle, USA. Kvällen slutade med donken för grabbarnas och Saras slant, vi tackade sedan för oss och drog mot Centralen där vi satte oss med kaffe i högsta hugg och inväntade första morgon tåget hem. Kom sedan hem trötta men glada vid halv 7 och själv kom jag i säng runt 7.


Vaknade vid 12 och kände att det räckte med sömn. Känner för tillfället mig i bästa shape ever och det kan ju kanske vara bra då man snart ska iväg och rida ut med tjejorna, hihi..

Allt som allt har jag SARA och GALWAYS att tacka för en lysande kväll med mycket skratt och glädjesprall från mig! Can't wait til' im back on the dancefloor!♥




 


You Rock! ♥

Idag och nu tänkte jag tillägna detta inlägg till Aydan, min vän sedan år tillbaka och någon som jag verkligen ahr varit min VÄN sedan dag 1. A har jag ju pratat om förrut i några inlägg men för er som inte vet så har hon gått en frisörlinje på östermalm sen september förra året och ja nu är hon fördigutbildad från och med idag. Bruden messade mig nyss och var superstolt över att ha fått högsta betyg av alla och och då fått en plattång för flest MVG;n! Observera att detta inte är skryt utan det är med stolthet jag säger detta =D I'm like a proud mama, haha.


GRATTIS TILL... Ja, vad säger man.. Examen? ÄH! what the hell GRATTIS BABE och lycka till på jobb intervjuen

 imorgon!


Här ser ni två heta 15(snart 16)åringar ;) Det var den "gamla goda tiden" det.. (jag i brunt hår btw och det såg hyfsat ut)



Organiserad oreda eller bara kaos?

Beslutade mig idag för att städa mitt rum och få lite mer organisation i oredan, jag är så jäkla trött på att allt är kaos och oreda. Ingen vanlig oreda där kläderna ligger på golvet och så vidare utan mer kaos över att jag inte har någon som helst ordning på något alls! och inte nog med det så har jag inte plats för allt som finns i rummet och kan heller inte få någon som helst bra ordning på vart mina möbler ska stå så att de står bra och inte gör rummet så trångt utan mer luftigt.. Japp här är dagens I-lands problem... Haha.

I mitt rum finns:
* En 1:20 säng

* Ett nattduksbord

* En liten ynklig ful gammal teve som står på ett litet hammalt tevebord med hjul

* En stol där jag slänger av mig en del av mina kläder

* En svart fåtölj, hyfsat ny, med en svart fotpall som jag även börjat kastat mina kläder på 

* En "fejk" garderob med spegeldörrar som man skjuter åt sidan. För att föklara ordet "fejk" och min innebörd till det ordvalet så är det ganska enkelt. Istället för att riva den gamla garderoben som var inbyggd i väggen så tog man bara bort dörrarna och monterade upp mina nuvarande spegel dörrar utanför så nu kan man tala om snygg på utsidan och ful på insidan!

* På väggen över min säng har jag en lång, vit vägghylla med fyra gluggar att ha böcker, korgar och dylikt i. Jag förstår inte hur jag kunnat tycka att den sitter bra där för den är rätt mycket ivägen för andra ideér som jag har.

* Till sist  har vi min gamla kära byrå som hängt med i år och dar, inte speciellt snygg och inte heller så enkel att dra ut lådorna på samt för lite förvaringsutrymme för alla mina grejer!


Eftersom mor min sover nu (då hon ska jobba inatt) så får jag helt enkelt sitta här ett tag till och varför inte kolla in lite nyheter från IKEA medans? Kanske kan hitta några ideér till hur jag ska få mitt rum lite luftigare och fräschare. Borde ta det ett steg in i 2000-talet nu och även tjäna på att köpa grejer som jag även kan ha i mitt framtida hem(när nu det blir).. Hehe..




Här har vi lite smått och gått. De tre första är byråer som var grymt snygga och hyfsat billiga, runt tusenlappen och låg i perfekt höjd. De två sista bilderna är två olika kläd förvaringsfack till garderoben. Jag behöver mer plats till mina nya kläder som jag handlat de senaste månaderna!

~What to do, What to bye?~

En dålig "brandvägg" eller ett bra virus?

Det finns två sorters personer.

Den första kan ha på sig för lite kläder när det drar kallt, vara i samma rum som en sjuk unge eller smaka på samma glass som någon precis hostat på utan att ens få en förkylning. Person "1" kan gå i månader, ja till och med år utan att bli så lite som febrig. Men! när det väl händer så blir det inte nådigt utan då åker personen i fråga på en riktig dunder sjuka i en hel vecka eller två för att sedan återhämta sig igen och återgå till att vara frisk som en nötkärna i ca två år igen innan nästa dos av basilusker tränger sig förbi det superstarka immunförsvaret.

Den andra personen är helt och hållet tvärtemot person "1". Här kan man inte vara i samm rum som sjuka ungar innan man själv hamnar hemma med näsdukar och rinnande näsa och om man så mycket som har två bilrutor öppna så att det drar på sig så kan man tacka fan att man ligger i sängen några dagar med tungt huvud. Ja, person "2" blir sjuk av minsta lilla och ofta eftersom immunsystemet inte har så speciellt tjocka "brandväggar" som håller allt skit borta.

Jag är garanterat person nummer 2 och det är inte det minsta roligt att jämnt behöva tänka på allt och även mer än man kan för att fösöka hålla sig frisk som en nötkärna. Det är skitsvårt! Och Och att jag skriver detta inlägg betyder att jag har gått och blivit sjuk.. IGEN! Den här gången (typ femte gången på två, tre månaderva? någon som håller koll?!) fick jag en rejäl förkylning vilket innebär att många servetter har gått förlorade och även flera alvedon har strukit med under de närmsta dagarna. Igår när det var som värst jobbade jag även och jag säger då det att vissa kunder är rätt otroliga när det kommer till förkylningar. 

Händelse 1.  
Jag står i kassan med ett äldre par när jag plötsligt känner hur det kittlar till i näsan och direkt efter vänder bort huvudet för att nysa och sedan som avslutning snörvla till. den äldre damen  backar då bakåt och säger högt till mig " OJDÅ, DU ÄR VISST FÖRKYLD" -och till sin man " BACKA, BACKA". Hrmm.. Hur ska man ta det hära? Just i det ögonblicket kände jag mig faktiskt som en pest smittad hund. Mindre skoj det där när folk inte kan beté sig det minsta deskret.

Händelse 2
Samma dag men något senare ringer en säljare som vill diskutera lite affärer med min chef som denna vecka är på "tjänsteresa" i USA och kommer hem på torsdag igen. När jag berättat detta för kvinnan i telefonen och svarar med ett tack och "då återkommer jag på fredag igen" så avslutar hon med meningen " KRYA PÅ DIG" . Är det bara jag eller blir man inte lite varm i hjärtat när en helt främmande människa visar sin medkänsla för någon som man bara pratat en kort stund med på telefonen? Det är nog bara jag men sånt tycker jag är lite mysigt och tro mig när jag säger att jag stod som en staty  där ett tag med telefonen i handen och med ett anisiktsantryck som visade hur överasskad jag var.  

Var det Dressyrtävlingen i söndags eller min brors studentskiva i onsdags som slog ut immunsystemet mitt måntro? Heh..

Livets mirakel

Hittade den här bilden när jag googlade- Kolla en sån skönhet, djuphet!
... Så vacker...



tillbaka till nuet så kollar jag på Juno som jag köpte idag på kvantum, grym film och Ellen "Juno" Page är en suverän skådis. Nu bör jag fortsätta kolla även fast jag ju alltid kan spola tillbaka till det jag missat när jag vill, höhö.


Impulsaren VS. Realisten

Angående mitt senaste inlägg om klänningen jag "förälskade mig i" så fick jag två olika slags responser, båda trevliga men tillsammans oerhört underhållande!



Kärlek från första ögonkastet


Är den inte vacker? är den inte underbar? Läste några recensioner om den nu och alla som köpt den är helnöjda så jag tror att även jag vågar lägga ut 600 spänn på den. =) Så jäkla fin! vad tycker ni? köpa eller inte köpa?

När jag väl börjat, är det svårt att sluta..

Mina ögon är röda av gråt och näsan så täppt av snor att jag knappt kan andas och allt på grund av en film. En för jäkla bra film för att vara exakt. En film värd att se som får vem som helst (till och med min bror) att gråta en skvätt. Jag talar om en film som gjorts efter Khaled Housseinis bok " The Kite Runner" aka flyga drake svensk översättning. Boken har blivit nominerad för en Oscar, vunnit 3 gånger och haft 13 till nomineringar. Nu i år kommer hans andra bok "A thousand splendid suns"  ut på bioduken och jag kan knappt vänta på att få se den och självklart efterföljaren av Twilight filmen "New moon" !.


"Hosseinis debutroman "Flyga drake" var bitvis självbiografisk. Huvudpersonen Amir växer upp i ett överklasshem i Kabul för att så småningom lämna landet för USA. En obetald skuld till de sämre lottade i hemlandet får Amir att som vuxen resa tillbaka för att gottgöra. Historien cirklar kring två par fäder och söner. Amir och hans far, och så faderns trotjänare och hans son Hassan. De kommer från olika etniska grupper, en skillnad som också kommer till uttryck i klasstillhörighet."  - Läs mer här



Imorgon ska jag med Rebecka & Visan på dressyr allsvenskan så det är kanske en bra idé att låta ögonen vila?

UNICEF

För varenda unge. Varje år dör allt för många barn av sjukdomar som fram för allt H.I.V. Nu går Humorgalan på teve 4 som arbetar för att samla in pengar åt organisationen Unicef som varje dag, varje timme, varje minut arbetar för att Hjälpa varenda unge i världen som är i stort behov av att räddas från ett liv i mörker. Ett mörker av sorg, rädsla och ensamhet. Det här är en kamp, en kamp för ett bättre liv. 
Jag tänker stödja UNICEF på något sätt och det tycker jag att alla bör göra. Stödj du med!

(bild lånad av UNICEF.se)


Come and hold my hand
I wanna contact the living
Not sure I understand
This role I've been given

I sit and talk to God
And he just laughs at my plans
My head speaks a language
I don't understand

I just want to feel real love
Fill the home that I live in
'Cause I got too much life
Running through my veins
Going to waste

I don't want to die
But I ain't keen on living either
Before I fall in love
I'm preparing to leave her
I scare myself to death
That's why I keep on running
Before I've arrived
I can see myself comming

I just want to feel real love
Fill the home that I live in
'Cause I got too much life
Running through my veins
Going to waste
And I need to feel real love
And a life ever after
I cannot get enough

I just want to feel real love
Fill the home that I live in
I got too much love
Running through my veins
To go to waste

I just wanna feel real love 
In a life ever after
There's a hole in my soul
You can see it in my face
It's a real BIG place

Come and hold my hand 
I want to contact the living
Not sure I understand
This role I've been given
Not sure I understand
Not sure I understand
Not sure I understand
Not sure I understand


RSS 2.0