Godmorgon!

Haft en lugn morgon med både mamma och bror med flickvän här hemma.

Igår(fredag) orkade jag inte direkt blogga, både för att jag var trött. När man inte har lust så ska man verkligen inte skriva alls för då blir det bara pannkaka av allt. Apropå pannkaka så åt jag det till middag igår kväll efter att jag haft en heldag hos frisören, på stan, hemma hos micke där lollo höll till och sedan jobbat.

Klippte mig som sagt hos min frisör, klippte lugg och bort med allt det slitna så nu känns det så mycket bättre men kortare(fast det är inte kort alls). Köpte även lite hårprodukter, etc mer schampo och balsam för färgat hår, hårinpackning och någon slags spray och gel som ska skydda håret från att skadas när jag plattar och fönar det. Bokade även en ny tid då jag är sämst på att ringa!

Efter besöket drog jag till centrum för att inhandla lite dricka inför kvällen men precis när jag gick in på "glasbanken" så ringde mamma och sa att jag glömt plånboken hos yvonne(min frisör). Yvonne som klipper mig är även en vän till familjen så hon hade ringt direkt när hon upptäckt plånkan. Så jäkla idiotiskt av mig men tack och lov att man har en så bra frisör! =D

Andra gången gillt så begav jag mig till centrum igen och köpte drickat, drog upp till Micke och lollo där jag även käkade min lunch innan lollo skulle träffa en annan kompis lite snabbt innan hon skulle med tåget hem. Jag tackade nej till att följa med dem och gick istället in och hittade ett par skor, supersnygga svarta ankleboots och sedan drog jag till jobbet.

Nej nu har jag bråttom! ska till mormor och käka lunch, skriver senare eller nått. CIAO!


I know were different but deep inside us were not that different at all.

Något som jag just kom fram till; Kanye Wests beat;s till sina texter är grymma.


Jäklar vad bra ridningen gick idag och tacka gud att sporrar finns! (för er icke hästkunniga är sporrar ett hjälpmedel som är gjord av metall och sätts på ridstövelns baksida för att stärka hjälperna vid ridning och i mitt fall för att få en extremt trög häst att gå framåt utan att ta livet ur mig, haha). Snart dags att ta ur hårinpackningen och skönt att få klippa sig imorrn för håret känns lite som en risbuske nu, inte okej!




Såhär fint vinterparadisaktigt var det imorse innan slasken kom.

...Och här är min vän med sin lilla björnunge ;) sweet♥.

lite suddig men snygg.

Skrivkramp. Over & Out


Hej bloggen

Ledighet är sköönt! Ja ni hörde rätt, jag  är nämligen ledig från mitt jobb idag och kommer vara ledig varje torsdag enligt mitt schema. 

Imorse till min stora förvåning var både marken, husen och träden täckta av ett vitt lager och det snöade ännu! det var ritkigt mysigt men nu har jag faktiskt fått nog av snö och kyla och vill hellre ha vår och värme och dessutom har snön övergått till slask nu så ja jag vill inte vara med längre!
Tog en promenad i vintervädret med Angelica och baby Millwa och sedan drog vi in till dem och mös en stund. Nu ska jag ta en långpromenad till stallet då bror min snott bilen till skolan. jäkla skitunge.

Later!

Pengar kan inte köpa dig vänner, men de gör dina fiender betydligt hövligare.

Somnade riktigt gott i min nya och supermjuka säng igår och imorse kunde jag inget annat än att njuta helt utvilad i kroppen än vad jag annars inte brukar känna mig.

Började jobba 12 idag istället för 14 då vi har rätt många böcker nu att hitta från hyllorna, pricka av och lägga i lådor som ska returneras till bokförlagen. Innan jag började var jag inne å handlade lite nödvändiga grejer från Kicks bl.a. hudlotion, nagelfil, hårspännen och lite annat smått och gott. De e nice att man har både clubkort, presentkort och medlemspoäng intjänat där.
Väl efter att jag börjat jobba så hälsade min lilla fräsiga kompis lollo in(finally!) och sa hej, sånt är alltid mysigt. Imorgon jobbar jag 12-18 på torsdag är jag LEDIG och på fredag14-18 och innan dess ska jag klippa mig och sen är det lördag och förhoppningsvis fest med "Stalllcrewet" och min älskade Anne och hennes nyblivna 18-åriga syster. Cant wait =)


By the Way... Hur tycker ni att jag ska klippa mig? lugg igen eller snelugg kanske? klippa topparna och klippa upp det lite mer igen blir det nog iaf. Jag tror lugg igen men det kan vara kul med andras åsikter. Säger ni kort hårig så dödar jag er bokstavligt talat...



Wiihoo!

Nu har äntligen sängen kommit och vet ni vad som är lite roligt? Samme kille som levererade min förra säng(i mars förra året) levererade den här sängen med!! och det var han som påpekade att han tyckte han kände igen mig och huset och att det var nån gång förra året han kom hit (han körde vilse först innan han äntligen hittade hit) men fan jag blev impressed att han kom ihåg det ändå! :D haha världen är bra liten.. Eller så är det IKEA^^

Jahapp nu är det bara att vänta på att bror ska komma hem från träningen och hjälpa mig med att få sängen upp för trapporna och in i mitt rum...

IKEA!

Tjenare tjenare!

Måste erkänna att dagen har vart toppen, över förväntan faktiskt. Sist jag skulle köpa den sängen jag har nu, vilket var en fredag, var pappa inte alls på toppenhumör och blev grinig nästan på en gång vi kom fram. Idag var han helt tvärtom, glad, skojig och köpte en hel del till sitt lilla hem fast det var nog på gga av mig som han köpte en del grejer som han trodde han inte skulle behöva, vilket han gör... Jag och pappa var inte de enda som åkte utan pappas snälla, trevliga kompis Anita följde med och hittade även hon grejer. Det var helt enkelt en bra Ikea dag för det var en söndag och pappa hade fått sova ut och ta allt i sin egna lilla fart. Jag hittade min säng (som kommer imorgon!) och  även en papperskorg snygg och bara 19 spänn!


Nytt kapitel. Igår hade jag min egna lilla stund. Kände mig riktigt tjejig med ansiktsmasken, målning av naglar och hårinpackning. Att ha nagellack känns riktigt kvinnligt och som en snygg accessoar både natt som dag. Jag gilllar't!

Imorgon börjar mitt schema på bokhandeln, hoppas dagen blir bra annars orkar jag inte med det eftersom jag jobbar heela dagen.


Min stickade mössa som jag lovat för flera dagar sedan att visa er!

Mössan från Viktors mamma(Tack Pia!) och mina fina röda naglar =)


Nu: dags att sova.

Tur i oturen.

Fasiken vilket tråkigt väder det är ute, ett sånt    där januari väder med tjocka svarta moln hängandes på himlen och regnet bara öser ner som en jättelik vattenkanna. Ni har fattat bilden va, haha.
Var i stallet i förmiddags och red ut med vilket blev en hel flock med hästar och ryttare. Det var inget lyckligt slut på vår ridtur bort mot våtmarken då hästarna,som alla inte är vana att rida ut tillsammans, blev lite vilda och bråkiga så  det slutade med två olyckor. M;s häst gjorde en superstor bockning och tvärvändning när vi precis galopperat upp för backen så hon slog munnen i hästens hals när hans huvud flög upp och sedan ramlade av så nu är hennes överläpp jätte svullen och köttet på insidan av läppen blev uppriven så det hängde köttslamsor och blödde. Sedan i samma varv fick C en smäll på sitt ben av hästen före som sparkade mot hennes häst så nu är hon inne och röntgar det. Hoppas det inte är brutet bara. En händelserik dag vill säga men nu händer det inget för tillfället och jag är inte sugen på att göra något heller.. Fast ändå är jag ju det.. Frågetecken och förvirrad svar JA. Är bjuden till ett "kalas" då det är tre stycken som hyrt en stor lokal ute i bushen men då jag precis slutat med pencillinet och fortfarande är lite slö i kroppen så känner jag inte riktigt för att gå. Några andra kopmisa ska ha en film/mys kväll men vet inte om jag kommer vara så social helt enkelt så det är väl lika bra att jag har en skön kväll hemma, Kanske måla naglarna och använda ansiktsmasken jag köpte igår. Vi får se vad som händer.


Jag längtar tills imorgon då jag och pappa bestämmt oss för att ta tag och fixa en mjukare säng till mig. Den jag har nu köpte jag för snart ett år sedan men den har inte blivit mjukare och jag känner att jag behöver en riktigt mjuk säng att sova i. Den jag har nu är 120*200 och vi köpte den i medium så nu ska jag köpa en likadan säng fast mjuk (som sagt var..). Jag och bror  kom även fram till att då jag ska köpa en ny säng och han vill ha en större säng så får han min säng när jag köper en ny och han behöver bara betala halva priset på sängen som kommer kosta lika mycket som min nuvarande visst är jag snäll, hehe, och båda vinner på det på ett eller annat sätt. Det sägs ju att sängen är den viktigaste ägodelen i ens liv då man sover 50% av dagen.. eller hur mkt man nu sover? men sängen är i alla fall viktig.

Dags för mig att duscha och försöka få ordning på hur min kväll ska bli.

(fick precis veta att C röntgats och fick bara en fet lårkaka från smalbenet och ner mot foten, stackaren, men vilken tur att inget var brutet!)

I want you to know..

I dreamed I was missing, you were so scared
But no one would listen, 'cause no one else cared
After my dreaming, I woke with this fear
What am I leaving when I'm done here?

So if you're asking me, I want you to know

When my time comes, forget the wrong that I've done
Help me leave behind some reasons to be missed
Don't resent me, and when you're feeling empty
Keep me in your memory, leave out all the rest

Leave out all the rest, don't be afraid
I've taken my beating, I've shared what I made
I'm strong on the surface, not all the way through
I've never been perfect, but neither have you.


Jag har bestämmt mig



Jag är redo!




Happyhappy

Nu ska jag iväg och rida för första gången på minst en vecka och rida lektion vilket jag inte gjort på flera veckor!



Fyfan vad jag längtar! =D


Mitt nya tidsfördriv


Då jag i djup sorg och saknad efter Twilight seriens fjärde bok som kommer ut den 5 mars(på svenska) så tar jag mig an en annan bok så länge "Mina hemligheter" som Pia och Matilda rekommenderade och hade hemma. Och bara så ni vet.. Jag älskar min nya stickade mössa!


Tack PIA!

[bild saknas, orkar icke lägga upp nån idag]

Ünsdag

Dagens "har gjort" lyder på detta viset;



Gick upp halv 8 för att lunka ner till köket och ta mitt pencillin piller, gick sedan upp och la mig igen för att snusa kudde i en halvtimme(till 8) innan det var dags att gå upp på riktigt och klä mig,borsta håret och sätta på mig linserna innan min planerade frukost halv 9. Att jag hade planerat in frukost exakt halv nio var såklart för att man måste vänta en timme efter man tagit pencillinet innan man får käka en måltid(och två timmar om man äter måltiden före man tagit pillret). Så duktiga jag tänkte att det var bättre att ta det före maten så slapp man tänka på det sen på jobbet.
halv 10 började jag jobba(bokhandeln) och jobbade till halv 4 och hela dagen gick strålande och jag känner hur mycket mer jag lärt mig sen i julas då jag började jobba lite smått, tacka vet jag julrushen! Efter jobbet drog jag till baknomaten för att ta ut lite pengar som rara Pia (min kompis mamma) ska få när jag kommer och hämtar mössan hon stickat/virkat åt mig, så sweet! okej efter det så tittade jag in hos min optiker och hämtade mina linser som kommit för alldeles för många dagar sedan, har ju inte hunnit alls förra veckan och sedan blev jag ju sjuk, för att till sist gå hemåt. Ska sätta på mig mina mjukisar och kolla lite televishen tror jag bestämmt! ...Sedan blir det förmodligen duschen och, äta och hämta mössan min =)

L.A.T.E.R.

Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå.

Fuck this hurts, I won't lie
Doesn't matter how hard I try
Half the words don't mean a thing
And I know that I wont be satisfied.



Nu bara sådär satte jag på Metallica - nothing else matters, det var faktiskt ett himla bra tag sedan jag lyssnade på den låten och överhuvudtaget på Metallica. Måste ha glömt bort hur bra de egentligen är men nu blev smått upprörd och irriterad på min mor så där har ni anledningen till hur de kom att tänkas på. Haehe. Anledningen till denna upprördhet är att när det kommer till något som jag verkligen vill tex, att äta bättre mat som innebär, mindre godis, choklad och snabbmat m.m. för att jag inte är nöjd med hur jag för tillfället ser ut(psykiskt men vem är fullt nöjd med sin kropp?) och ja, det är en dum tanke eftersom man(jag) borde vara nöjd med min kropp då jag inte är ens lite nära överviktighet eller ens smällfet som andra stackare lider av. Det är inte så att jag ser på hur andra ser ut och vill se ut som dem utan jag ser tillbaka på hur vältränad jag var för bara något år sedan och faktiskt bara några månader sedan. Alkohol och choklad plus för lite motion är så jäkla fel. Även fast jag inte är en stor drickare som oftast är nykter på slutet av kvällen så tär det på en ändå fast mest när man sen äter en pizza dagen efter istället för att röra på sig(äter pizza väldigt sällan och rör nästan alltid på mig dagen efter). Och nu när jag har vart sjuk och bara varit hemma på dagarna så har det blivit några chokladbitar för mycket då jag blir så jäkla rastlös på dagarna av att inget göra.
Sad but true, jag tänker som jag tänker och det är svårt att inte tänka de onda tankarna om att inte kunna vara nöjd.
När jag väl har slutat käka pencillin och mår super så ska jag börja träna igen och då är det okej att festa lagom mycket med tjejerna men ingen skräpmat efter och motion i mängder för jag mår faktiskt bäst när jag rör på mig och det kan jag bevisa! =)



Fyfan vad ytligt det kan bli ibland, men även de  ytligaste tankarna kan vara de djupaste (eller tvärtom). Så är det.



Min hemlighet tills vidare..:

...Måne + Fenix fågeln = Jag är helt säker nu, det fattas bara i bilder.


Söndag och en riktigt tråkig en. Utanför är himlen gråvit och solen är som bortblåst, det ska nog heta "efter sol kommer regn" istället för tvärtom för så är fallet nu (fint väder med sol igår och dåligt väder idag, dock inget regn). Jag har i alla fall bestämmt mig för att jobba mina 4 timmar imorgon eftersom det bara är från 14 till 18 så lär det gå fint. Lär vara lite ringrostig med kassan bara då jag inte jobbat på flera veckor nu sen innan jul.

Undrar hur alla mina vänner haft det i helgen? (läser ni detta så får ni gärna tala om hur partajet var =))

Ciao bella!

It's better than worse

Jag måste säga att pencillinet jag fick hem igår verkligen funkar super! Jag kan andas normalt igen, det onda är borta! (förutom lite värk när jag lutar mig fram och neråt och ja det gör jag ibland!)

Men måste nog ändå ta och vila den här veckan så skitet försvinner helt. Även fast jag inte har fått alla symptom på lunginflammationen och jag känner mig frisk förutom värken i lungorna så vill man ju inte riskera att bli sämre.

Dags att dricka lite vatten och kanske ta mig en kopp kaffe med mycket mjölk.




Oh it seemed forever stopped today

Hej hej hej... Min dag idag har inte vart speciellt skön. Jag hade/har fortfarande ont när jag andas och det första jag då gjorde när jag kom av tåget var att åka till jourmottagningen på sjukhuset för att kolla upp om det nu fanns något att kolla upp. Givetvis fanns det det. Först fick jag kolla blodvärdet, det normala blodvärdet ska ligga på 8 och jag låg på 58! Sedan kollade de EKG:et (hjärtats slag) som var normalt. Doktorn lyssnade till sist på mina lungor vilket inte var helt okej. Jag har tydligen någon form av bakterie (lunginflammation?) fick inte riktigt helt korrekt svar då doktorn var lite svår att förstå. En man i medelåldern med utlänsk härstammning, duktig på det han gjorde men brytningen var ett litet problem. Jag fick peniccillin att äta morgon och kväll samtidigt med en alvedon brustablett och här kommer något smått förvirrande. Enligt doktorn så ska jag helst ta tabletterna med 12 timmars mellanrum, alltså om jag tar en tablett vid 8 på kvällen så ska jag ta morgontabletten vid 8 på morgonen. Hon på apoteket sa dessutom att jag ska ta tabletten antingen 1 timme innan mat eller 2 timmar efter jag ätit mat. Nu blev det lite mycket att ta in tänkte jag först. Hehe..
För att sammanfatta mitt största problem är ju att jag ska äta denna pencillin i en vecka och att jag inte skulle jobba, säkert inte heller få rida utan bara sitta hemma och "chilla" helt själv, lonely. Ni som känner mig vet att jag lätt blir deppig när jag inte får röra på mig och ha något att göra mestadels under dagen. Rastlös kommer jag alltså bli rätt snabbt. Sedan kommer jag även förlora in på jobbet som just på måndag är min första riktiga jobbdag. Det är nog det värsta med allt.   Vafan ska hända nu?! =(

Nej hörrni! nu till det lite roligare. Igår var jag på min första OPERA, det ni! Jag hade tänkt mig lite mer musik och lite längre sång men det var lite ryckigt med musiken och sången. Sedan var det mer skådespel än vad jag trott. Opera var nog inte riktigt min grej, eller jag skulle kunna testa på en annan sort, en roligare och gladare opera kanske.Det var en grym erfarenhet ändå och jag ångrar inget för det var även coolt att få se hur vår opera här i stockholm ser ut, den "kungliga operan" vill sägaoch den var väldigt vacker. 


Ja, nu har jag sett på opera i alla fall och det är det väl inte så många i min ålder som har gjort? Har du?

Orkestern och scenen. 

[För mer info om den Kungliga Operan i stockholm besök deras hemsida på www.operan.se ]

Så typiskt...

Torsdag och opera debut för mig. Jobbigt att jag inte känner mig fit for fight bara. En STOR suck. Har knappt kunnat sova på hela natten vilket resulterade i att när jag väl somnade, runt 7 på morgonen efter att jag kravlat mig upp ur sängen och hämtat en alvedon, så sov jag till 12. Nu är man ändå uppe, nyduschad med kläderna på och känner mig lite orolig över hur jag känner mig. Någon konstig känsla som jag inte haft förrut.(mycket känslor inblandade här, hehe) Kan det vara så illa att jag håller på att få bihåleinflammation som Louise har?! JAG VÄGRAR GÅ OCH BLI SJUK NU!

Håller modet uppe nu ändå eftersom jag snart ska se min allra första Opera, får även kurera mig med en massa alvedon! För att inte tala om det fina vädret utanför =) muy Bien!

Hasta la vista baby!

Jenny

... Väntar på att Marthina ska höra av sig.


Everybody lives for love

Tisdag och jag jobbar fortfarande inte utan försöker se det positiva av att ha lite långledigt tills jag får mitt schema från bokhandeln, ska dock jobba tre timmar på fredag. På torsdag ska man ge Operan en chans, lite debut på det nu! Jag berättade i julas att jag fått operabiljett till Tosca operan som även Mamma, mormor och lillkusinen fick biljett till från kära moster min. Spännande värre.
Alltså. Jag har kommit in i någon liten 20 års kris där allt är hopplöst och jag börjar fundera över allt möjligt. En sak jag bestämmt mig för är att göra och uppleva så mycket som möjligt av livet och dess upp och nergångar(främst uppgångar). Opera är en av de saker jag tänkte uppleva nån gång i livet bara för att. get it people? 

Torsdagen kommer bli på detta viset; Jag, mamma och mormor kommer ta 16-tåget in till stockholm där vi träffar Moster och kusinen. Därefter drar vi mot operan där det ligger en restaurang precis bredvid(för opera besökarna som vill äta innan) vilket även vi ska göra, äta alltså, och sedan blir det O.P.E.R.A. 


Nyduschad och med inpackning i mitt inte alltför slitna hår. Ska jag kanske ta och klä på mig något? Det blir alltid såhär när jag väl satt mig vid datorn är det svårt att slita sig från den, Its a drug or something.. Med skön musik i högtalarna blir det ju svårare att slita sig.
Vill ni höra en liten hemlis? det är nästan ett litet behov att Jag duschar ,så fort jag har chansen, med öppen dörr och högsta volym så att man kan sjunga med i duschen. Och de låtarna jag hade "i duschen" ikväll var: 

* Gyllene tider - leva livet och det hjärta som brinner.
* Robbie Williams - Supreme.
* James Morrison - broken strings.
* Björn Afzelius - Sång till friheten och Tusen bitar
* Lasse Berghagen - En kväll i Juni
* The Verves - the drugs don't work
och sist men inte minst Oasis med Wonderwall.


Bra musik ska spelas H. Ö . G . T !

Så nu vet ni det. Väldigt onödigt vetande men kul eller hur? sånt tycker jag är rätt kul att höra vad andra tycker om att göra som inte många känner till. Har ni något oskyldigt att dela med er så gör gärna det här och nu. hehe..

Ska ta och göra allt som jag egentligen skulle gjort på en gång efter duschen för nu fryser mina tår och det är dags för inpackningen att försvinna ner i kloakerna eller nått sånt.. Ready, set & go!

Saturday Night Live in Älvsjö..

Rewind nu.. I senaste inlägget skrev jag ju att jag skulle ut och äta middag på china restaurang med bror och far.. Stämmer inte riktgt då vi ändrade oss i sista stund och käkade istället på restaurang "Kroken" nere i hamnen, vilket var jäklgt kul och gott. Brorsan och pappa kan verkligen få en att lägga sig dubbelvikt av skratt och det var ju tur att det var så folktomt då för annars hade man väl stört en del andra, hehe.. Aja men det var det.

Åter till nuet. Nästan i alla fall..

Igår var det  en höjdarkväll med de sjukt sköna brudarna som jag aldrig skulle tänkas kunna byta ut för allt i världen. De ställer upp och "makes my mornings, days and nights" till det bästa. Vi träffades hos Lollo i Älvsjö och alla kom en timme emellan ungefär. Marthina och Lollo hade träffat en kompis i nynäs och skulle handla innan de åkte hem till Lollos. Jag var i stallet och red på den supersnygga kusen Switch ♥ så jag kom en timme efter dem eftersom jag inte hann komma hem innan klockan var tre och då var det bara att packa ner smink, skor, mat och dricka innan man begav sig iväg till klockan fyra-tåget. Catti kom inte långt efter mig och sedan var alal tjejorna på plats och hade lite små bråttom att fixa sig med bara ett badrum(!) och två ynkliga speglar. haha. Konstigt att det är ett utropstecken va? ;)

Först var det lite förferre med en del nyktra och en andra del onyktra människor som vi hade fått leka vägvisare för då ingen åkt bil till älsvsjö och aldrig vart hos Lollo i hennes nya place förrut. Vi lyckades rätt bra eftersom alla slutligen hittade dit!  Vi spelade ölspelet, drack drinkar och hade vädligt trevligt i mina ögon.


Runt 12 snåret drog sig alla hemåt, de som kom med bil och de nyktra som skulle jobba dagen efter. Vi lyckades dock få med oss fyra killar ut till stockholm där vi första hade "fyllekäk" (tro mig det behövdes innan utgång!) för att sedan styra vidare till klubben. Kan ju säga att man inte blev impad av klubben och dess "invånare" då det var ett pytte dansgolv och för unga grabbar och tjejer som i slutet av natten hittat varandra och stod sedan och hånglade upp sina "byten". Men jag och tjejerna hade roligt med varandra och vi dansade som fan vilket är vad som räknas och då betyder allt det nadra Zero =D

Men nästa utgång i Stora staden blir det definitivt en högre åldersgräns och bättre klubb  än så!

Runt tre tiden drog jag, Lollo och Catti hem till Lollo i Älvsjö där vi slaggade för sista gången på länge då päronen snart kommer tillbaka från sin semester i Kina. Lite synd eftersom det är så skönt att kunna sova där nära och bra.  Marthina och hennes pojkvän, frågetecken fortfarande, drog hem till honom och sov men kom tillbaka "imorse" vilket var runt halv 1 och hämtade upp lite grejer som de lämnat . Sedan drog han och kompisen medans M stannade kvar hos oss andra och käkade lite bakis mat vilket bestod av Pizza och en stor cola!
Det är jäkligt skönt att sätta sig dagen efter med "gänget" och snacka om händelserna under nattens gång och få skratta lite extra åt något som man missat. fyra av fem toasters skulle man kunna säga, haha!



Bilder kan vara så mycket mer.. Hejhopp, nonstopp!

Chinese food

Just nu känner jag mig som en gammal tant som får ont i hela kroppen av att ha sovit för länge. Det kan även finnas lite pina och pest från gårdagen kvar, då jag red lektion för första gången sen innan jul. Det blev ett styrketest mellan mig och hästen. Mindre kul att känna sig maktlös i armarna och inte få till ridningen som man vill men jag är ändå rätt nöjd med min insats för det gick ändå bra!


Snart blir det middag på en kina restaurang nära pappa där jag, far och Bror ska till. Gott gott, det var ett bra tag sedan jag sist käkade på restaurang och kina mat för att inte tala om.



So long !

Only human..





Good things in life are hard to find.

Depp.

Bara sådär längtar jag till sköna våren som sedan övergår till underbara sommaren(om det nu blir någon sommar). Våren välkomnas varmt hur som helst nu!

Bara på några minuter har jag tappat lite av glädjen och allt på grund av en bok! Hur sjutton kan jag lyckas med sådant? Ja, jag har läst färdigt tredje boken om Edward Cullen och Bella - Vampyren och den lilla flickan och deras kärlek för varandra. Allt slutade som en "cliffhanger" på något vis och det blir ju inte bättre när jag tänker på att det finns en fjärde bok som ännu inte kommit ut än... Ialla fall inte på svenska.. Borde inte stoppa mig och som sagt så ska det inte det heller men skönare attt läsa på svenska än på engelska.

Nehepp A.B messade precis och sa att hon var färdig att ta en promenad så det ska jag göra.


Snow hey how..

Jag trodde det var en vanlig måndag idag men så säger Marie i när vi är på väg till stallet att det är en röd dag och inte vilken röd dag som helst utan 13 doparedagen efter jul. Men nu ser jag ju hur klart som helst på almenackan att det inte alls var idag utan att det är imorgon som är den riktiga röda dagen! vilken "dramatik" haha aja men idag har jag för första gången  efter jul vart i stallet och ridit på älsklingen. Ut i vinterlandet har vi, Jag, Marie, Petra, Jenny och Rebecca, ridit där frosten ligger över sten och grenar som ett riktigt vinterparadis och glittrar i solen. Det enda som störde uteritten var den bitiga kylan, shit så kallt det var!

Ska snart ta och fortsätta läsa min helt fantastiska bok som jag försöker dra ut på att läsa så den aldrig tar slut. Det kommer kännas riktigt tomt när den tar slut.. Suck.. Men det finns en fjärde bok fast den är på engelska men om jag inte vill vänta på att den ska översättas så kan man ju alltid läsa den ändå =) bra träning om inte annat.



Tjingeling!

Livsfara 30 meter bort!

Den 4 januari 2009. Hästhagsvägen, Danderyd hos familjen Ekström. På morgonkvisten runt 8-8.30 väcks jag av en massa ljud och viskande på nedervåningen. Det är Stefans 18 års dag idag och säkert därför det låter där nerifrån av alla förberedelser att väcka honom med paket på sängen som vi och säkert många fler gör i sina familjer när någon fyller år... Så fel man kan ha. Moster kommer in till oss efter ett tag med skrämd min.
- Skynda er upp och klä på er kläder, det brinner i grannhuset! säger hon till oss. Nyvakna som vi är finns det inget mer att göra än att snabbt dra på sig kläderna och gå ner på undervåningen för att få mer information om vad som försegår. Alla går ut. Som sagt så brinner det inne och ut från grannens (vi kallar henne "Lotta") hus och snart får vi veta att hon inte har överlevt branden.
Det finns inte så mycket mer att göra nu än att försöka ge 18 åringen sina paket och gratulationer så gott det går, även fast det är svårt att sluta prata om branden som härjar bara 30 meter bort från vårt eget hus.

Klockan är nu 12.30
Det är en obeskrivlig känsla att faktiskt nu ha fått uppleva något så hemskt på så kort håll. Det kunde lika gärna ha varit i detta huset som det kunnat hänt något så här illa. Ingen vet än hur branden uppstod och det är inte än helt släckt men nu har brandmännen i alla fall full kontroll över elden och huset, som nu är svart och oräddningsbart.
Jag har aldrig riktigt förstått än vad som hänt då det här känns så himla overkligt. Man kollar ut genom fönstret och ser brandmännen, brandbilarna och skummet som nu existerar i hela huset. Känner lukten av rök ända in i vårt hus då vi inte tänkte på att stänga luftventilerna ut. Men vi är okej och det är det viktigaste för mig just nu.

Teorierna om hur branden utbröt är allt ifrån en rökt cigg, en tv som fått stå på under natten till ett ljus som glömts bort att släcka. Bara något litet som en dålig kabel på ett dammigt golv skulle kunna vara orsaken. Men som sagt ingen vet än hur allt hände. Det enda vi vet är att det gick för snabbt. Så det sista jag vill säga innan ni själva kan få er en blick av vad jag sett de senaste timarna är att ha respekt för eld och allt som kan orsaka en brand!








Från inget till allt!

Idag var det tänkt från min sida att åka in till stockholm för att äntligen få se Twilight på bio men oturligt nog tog biljetterna på reservationen slut medans jag väntade åp att min kompanjero J skulle följa med. Han kunde lixom inte bestämma sig så fort och då tog platserna slut. jaha och suck, var min första tanke då jag verkligen ville kolla på filmen nu innan uppföljaren kommer ut nu 2009. Men sedan hörde jag med min käre älrde kusin Marcus om han kunde tänka sig att kolla på bio men det verkade inte som om han kunde då han har rejält med plugg från högskolan att ta itu med nu så då bestämmde jag mig för att ringa min käre yngre kusin Helene (som även är Marcus syster) för jag vet hur glad hon skulle bli om jag frågade och henne kan man lita på att hon inte tvekar som vissa andra gör *blink* , haha nejdå skämt åsido förstås. Jag ringde henne i alla fall och frågade om hon hade lust att träffas och se bio och svaret blev som jag hoppats ett Ja. Helene och Marcus Bror Stefan fyller hela 18 år på söndag så då tyckte jag även att det var en bra idé att följa med Hem till dem och sova över där och gratta den lille siten på födelsedagen. Det gick så bra så att komma med för moster och dem och efter det samtalet tog det bara 10 minuter så ringde Stefan själv upp och berättade att det även skulle bli utgång för honom, Marcus och mig(om jag ville följa med, vilket jag självklart vill) imorgon kväll, efter 12 slaget förstås. Tänk vad saker som kan hända på bara ett samtal. Är det inte helt underbart kul?!

Längtar redan  tills imorgon men kommer ändå ha sällskap idag av J som istället för att träffas på bio kommer över och chillar med mig. Det ska bli kul att ses igen och verkligen prata, det var väl iaf 3 år sen sist vi verkligen umgicks hemma hos varandra. I och för sig kommer det här inte att bli som då eftersom han är mitt ex. vilket jag ser som positivt, just för att det alltid brukar gå ått skogen med ex. Skönt att vi kan vara vänner =)

Lite bilder från nyår kanske?


Ha det bra!


1 Januari 2009!

Jisses nu har det redan gått ett år och kommit ett nytt!

För bara några timmar sedan var vi fortfarande i år 2008 och på en kalaskul nyårs fest med sjukt sköna människor. Brudarna mina gjorde det bästa jobbet med att underhålla oss allihopa, Good work babes!

Så här ligger det till. Jag, Louise, Catti, Emsan och Elin började kvällen hemma hos Emsan där det bjöds på lite småplock och sköna bilder. Vid 8 snåret tog vi tåget in till stockholms central där alla förutom 2 var tvugna att springa till toaletterna för "peewee-time" innan vi begav oss mot tunnelbanan mot akalla, sumpan där festen hölls till. När vi väl kom fram blev det lite sökande efter huset där då Cattis kompis ( som hade festen) bodde, men klart som feen att vi hittade dit. När vi kom var det 7-8 killar och några få tjejer. Vi blev väl bemötta av faktiskt alla tjejer som var riktigt jäkla snälla och kom fram direkt för att hälsa oss välkomna! Pluspoäng för er, You know who you are... Sen var det väl nån enstaka kille som var liite väl dryger, någon var överfull och kåt,  men i stort sett var alla grabbarna super roliga att vara med!

När klockan började närma sig 12 slaget for vi alla ut bakom huset och på en stor öppen gräsbelagd yta där Catti, skön som hon var, skålade och hurrade in det nya året ca 4 ggr innan det nya året och fler gånger efteråt då ingen klocka verkade stämma helt korrekt. haha!
 
Runt halv 4, 4 snåret tyckte vi att det började bli dags att rulla hemåt fast då blidde det bara jag och Lollo som drog mot bussen hem, typiskt nog missade vi första bussen så vi var tvungna att invänta på nästa buss som gick 30 minuter senare, skit oxå! Men hoppet höll vi uppe och träffade även på en typiskt 16 årig kille som var lite väl full och trodde lite för mycket om sig själv, samt körde på rinkebysvenska. Behöver jag säga mer?! En jobbig typ vill tilläggas i alla fall men efter ett tag kom bussen  som tog oss till Odenplan och tunnelbanan mot Älvsjö och hem till Lollo. Tunnelbanan var jäkligt ofräsch när vi väl satte oss på den, med spyor i så gott som varje rum, fy fan! aldrig mer tåg på nyår var första tanken som slog oss in. Runt halv 5 var vi framme och fick då meddelande att tjejerna hade ändrat sig och ville komma och slagga med oss istället så de raggade upp en taxi och kom fram starx efter att vi hunnit äta och fixat oss lite. Då jag hade glömt att ta med linsvätska så fick jag allt till att sova med linsorna på, vilket inte varit en större förlust eftersom att man är jäkligt pigg för att ha sovit i dryga 5 timmar eller så. När vi väl vaknade, vilket var vid 13 snåret, kollade vi först på bilderna från kvällen berättade minnen från natten och skrattade åt allt som hänt. Sedan förflyttade vi oss till donken innan vårt tåg skulle ta oss hem mot Nynäs där vi fortfarande pratade och skrattade som tusan. Så jäkla skoj!

Nu är jag hemma och längtar till duschen och att få ta bort smink och andra orenheter som jag fått dras med under 36 timmar, typ.. Käka lite bör man och sedan är det reading time med min sjukt spännande bok "New Moon" tills Parlamenete med Björn Gustafsson börjar ikväll 20.00, Gaaalet kul!

Innan mamma blir för bedrövad på mig så bör jag gå till bordet nu och äta! Tack för en Härligt night och GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA! Puss!

RSS 2.0