Om det ändå vore sommar.

Det är jäkla typiskt! När man verkligen vill något så innerligt, som att gå och se Björn Gustafsson uppträda på standup klubben RAW, men då får man se att åldersgränsen är 20 och jag fyller ju 20 om exakt 3 månader idag! GAH! varför ska jag behöva lida på detta sättet? borde det inte räcka att jag blir 20 i år? jag hade verkligen velat gå och se honom nu i vår... to bad.. Men men vad ska man göra åt saken.

Idag har jag känt mig duktig. Gav ut två CV;n till två ställen. Det är inte ofta sådant händer men ska fixa lite fler Cv;n att lämna ut och se om någon "nappar på betet". Man är ju inte direkt i tid med det, men så är det mig vi snackar om och då går allt i ultrarapid. Jag hookade även upp med Angelica och strosade lite i affärerna som finns här i centrum, lilla centrum. Vi har faktiskt blivit lite "Pimped up" med ett Lindex, hemtex och nu nyöppnade Kicks, det ni! Jag köpte lite smått och gått på kicks och på annat håll, det blev en mousse, örhängen och en ny mascara för att vara exakt. Tyckte att jag kunde unna mig det.
Usch nu var jag lite ytlig där med "jag köpte"- stuket. Men Ibland kan det bli på detta viset.

Efter affärbesöken drog vi in till ett av våra många cafeér och tog oss en fika paus(och jag fick veta en överaskande nyhet som jag inte tänker ta upp för tillfället men var tvungen att låta er gå runt och vara olidligt nyfikna) sedan begav vi oss hem till Angelica och kollade på Green Street Hooligans. Man kan undra varför jag skulle se den då jag redan sett den och vet att jag bara börjar grina i slutet, men så fort de där engelskmännen börjar snacka slang engelska så förstod jag varför.. Jag ville för en gångs skull se filmen med Svensk text så jag verkligen hängde med i diskutionerna mellan slagsmålen!

Hade tänkt att umgås lite med V ikväll, men han var inte hemma och jag orkade inte vänta på att han skulle ringa, så då skrev jag ett sms till F istället och hörde om han ville sällskapa med mig framför tv,n men människan svarade varken på sms eller på mobilen så han är säkert upptagen med annat skulle jag tro. Nu är det dock lite väl sent, mörkt ute och kallt men speciellt långt att ta sig till någon som skulle kunna tänkas att ta emot mig en onsdag kväll som denna så jag drar mig tillbaka och håller min käre lillebror sällskap vid Tv;n. Han kollar på Sverige-Brasilien(fotboll).

Tack och hej underbara grej

Tuesday- våffeldagen!

Påskhelgen har som alltid varit mysig. Vi var hos kusinerna i Danderyd och på lördagen åkte vi alla till Reimersholme till Lite mer släkt som höll till där. Därefter drog vi alla till Långholmen där vi åt mat på deras wärdshus, trevligt värre. Släktträffen bestod av min mammas farbror, hennes kusiner och mina sysslingar från göteborg samt deras sällskap.

Igår, måndag förljde jag med Min favorithäst "Switch" och hennes ryttare på hopptävling i Botkyrka. Det var 1.20 och 1.30 cm hinder. Switch var i bra form och fia var nöjd med resultatet men hon rev dock i bom i vardera klass, men som sagt hon var nöjd. Det var ett tag sedan switch hoppade på så höga hinder så det är ju klart hon inte vann, höhö..

Idag var jag i stallet vid 09 snåret då jag, Petra, Becka och Marie bestämmt date, även kallad rida ut tillsammans, vilket blev en trevlig förmiddags uteritt i snön runt våtmarken. Solen låg på och allt var superhärligt, idag var en jättefin dag att rida ut på!


Nu måste jag ta och skriva färdigt mitt jäkla CV så jag kan dela ut det imorgon!!!! Jenny, jag blir så trött på dig ditt aschle! Goddammit woman! .. Och en del andra fina verser åt mig själv. Ja, jag är less på mig själv vid det här laget och på alla som pressar mig med allt och inget. Btw så har jag ett jobb, vikariat dock, men skulle behöva ett jobb i sommar och byta lite erfarenhet.


Som avslutning på det hela kan jag vara glad åt att jag nu har träningsvärk i mina skinkor, ben och lite överallt då jag stod och broddade hästjäkeln som vägrade att stå still och tyckte att jag var pain in the ass för att jag vägrade låta henne stå på alla fyra benen. Det tog mig sisådär 40 minuter att få i alla broddarna och medan alla svordomar, skador och skakiga ben så lyckades jag iaf få ur skiten ur broddhålen, få i gängtappen så att jag sedan skulle kunna på ett smidigt sätt få skruva i broddarna i alla 16 hålen.

gängtapp->Broddar->

Hoppas att ni Icke hästnördar även har förstått hyffsat mycket av vad jag talar om även fast det är en del kluriga/svåra ord som jag promt skulle ha med här idag. -Tills vidare får ni ha de la gött!-

I believe in truth and hope for happiness..

Jag får sådan ångest. Varje gång jag säger att det ska bli annorlunda så slutar det alltid på samma sätt, nästan... Ibland vill jag slänga datorn eller radera allt som kan skada.. Allt som får mig att ångra det som jag gjort och vill eller alla tankar som yrar omkring i huvet som vilsna höns. (Jag är verkligen bäst på att få till repliker som spontant kommer ur munnen så fort jag öppnar den. Just nu är det mina fingrar som styr det jag annars skulle uttala mig.
(ville bara få dettta ur världen).

Sådär nu kan man återgå till allt roligt, jag är en rätt glad prick mestadels så ska hålla mig till det =)
Imorgon blir det lunch och paketöppnande för Pappa fyller år idag och Mamma på lördag så imorgon firar vi båda två tillsammans hemma hos Pappa och därefter ska jag och bror in till stockholm till våra kusiner och sedan på lördag ska vi käka middag med lite mer släkt och fira en massa födelsedagar ute i stora staden. Ser verkligen fram emot att få umgås med alla på en fin restaurant i stan, vilket blir första gången!
Mamma jobbar natt imorgon så hon kommer in på lördag lagom till middagen. BTW så ska vi åka kommunalt med packning till kusinerna(!) första gången som det händer kan jag tala om då vi annars åker bil. Men nu så när Päronen har flyttat isär och vi enbart har en bil att dela på så blir det smidigast att åka tåg. Det är helt okej. Visst är det lite jobbigt nu med dessa familje högtider som jag kommer få uppleva med den ena eller den andra av dem men det ska väl få gå bra antar jag.

Slitigt sedan 07.00 på jobbet och enbart sovit 5 timmar inatt. Men jag var hos en freund och där fastnar man lätt så man får stå sitt kast som en utliten och trött kvinna och på det få tillbaka sin förkylning som jag hade hela förra helgen. Ogillar/hatar förkylningar och allt som ingår. Nu ska jag gå och fixa te, sätta mig framför tv;n och glutta på Tv. sen blir det att Zzzzzzova!

Auf Wiederzehen! (stavfel?) höhö jag är ju faktiskt bara 25% tyskblodig..

Yesterday seems so far away.

This town is colder now
I think it's sick of us
It's time to make our move
I'm shakin' off the rust
I've got my heart set
on anywhere but here
I'm staring down myself, counting up the years
Steady hands just take the wheel
Every glance is killing me
Time to make one last appeal for the life I lead



Sitter ensam här. Takida - Curly Sue spelas på min spellista. Har nyss kollat runt lite på Facebook för att ha något att göra men det är inte direkt roligt att vara där inne. kollade på lite bilder och addade en av brudarna som jag träffade på kursen. Jag gillar verkligenatt träffa nya människor som man sen har kontakt med, nya vänner helt enkelt. Det känns som om det var en vecka sen vi alla satt och hade ledarkurs utbildning och pratade, gympade och berättade om händelser som vi varit med om. Saknar verkligen den gemenskapen som blev är det bara var vi och det vi alla hade gemensamt - hästar. SYND att jag inte kan visa er "gänget" som vi var därborta på Lillsveds folkhögskola, värmdö. It's a god damn shame!

Nu började jag  även fundera på min norska väninna. När tänker jag ta mig till henne och varför gör jag det inte snart?? vad väntar jag på och vad är det som håller mig kvar här? När kommer min chans här i livet att utforska världens alla hörn? eller jag kanske ska fråga mig varför jag inte tar det stora klivet ut i världen nu när jag kan och vill? Rädsla för vad som kommer ske och tryggheten som jag kommer lämna här kanske är svaret på mina funderingar?

I think I'm moving, but I go nowhere
Yeah, I know that everyone gets scared

So long suckers! ;)

Hej, det var ett tag sedan.. Har inte haft något speciellt roligt att ta upp är väl den stora orsaken/ har inte haft ork eller lust över huvudtaget. Men men, Idag torsdag var det ridning x2. Först det vanliga passet för att sedan rida med lärlingarna. Det var hoppning vilket var roligt, men kunde vart roligare då vi på lärlingarnas pass inte hoppade så högt för att alla (förutom jag) red på unghästar. Ja, ni läste rätt, alla förutom jag fick äran att rida på unghästar. Det var i och för sig helt okej för mig och orsaken till att jag inte fick en unghäst var inte att jag inte skulle kunna klara av en, utan för att jag red passet innan och min ridlärare ville underlätta för mig genom att ge mig en och samma häst så jag slapp stressa då jag red två gånger i raken. Ska jag då behöva byta häst och gå för att göra iordning den här andra hästen så skulle jag inte hinna rida länge alls så är mycket tacksam och jag istället fick vara drag hjälp över hindren.

Imorgon ska jag, beckaB och Matilda till ULK(= ungdomsledarkurs) som är "förlagd" i Lillsveds folkhögskola på värmdö. Ska bli rätt skönt att få andas annan luft än Nynäs luften och få tänka på annat för några dagar. Vi åker imorgon fredag vid 08.30 och kommer hem på söndag runt 17.30. Det verkar som om lilla jag återvänder till skolbänken för några dagar då vi ska ha med oss gympakläder och anteckningsblock, m.m.

Till dig Lollo, nu har jag skrivit ett inlägg hos björn om live standupen så hoppas på det bästa och fortaste svar från något galet fan i hans gästbok, kan  hända att han själv skriver, mohhaha.. Skrev att det jag behövde ett snabbt svar så vi får se efter helgen om någon liten vän har skrivit =P 

Konsten att skjuta upp saker.

Kanske, kanske om jag går till sängs nu så kommer allt kännas bra igen imorgon? Inget ont i kroppen och inga yra huvuden, bara frisk och lycklig? Jag har dessutom en känsla av panikångest inför ett jobb i sommar. Jag måste ta tag i detta omedelbart!!! uscha vad dålig jag känner mig som bara sjuter upp allt viktigt. Det sägs att om något verkligen är viktigt så glömmer man det inte, men det kan jag faktiskt inte hålla med om, för om man heter Jenny så är glömska en av de negativa delarna som man har. Det och att vara lite "slow". Men jag är ingen dålig person och tycker mig själv vara en filosofisk person med massa tankar, funderingar och smarta råd! Det ni som tror något annat...

 Sängen kallar innan jag kollapsar på tangentbordet!

Godnatt och dröm sött!

Vill (!)...

1. Ha en systemkamera! kanske Canon DSLR-kamera EOS 400D 18-55MM (5 689:-) eller den lite dyrare CANON DSLR-KAMERA EOS400D 18-55MM + 55-200MM (6 695:-) med ett telezoomobjektiv?Bild av Canon EOS 400D 18-55
 
2. Ha en Större säng! Jag behöver verkligen mer space att "rulla runt på" så att säga.. Och nu ska folket inte tro för mycket, då det bara är lilla jag i min lilla 90cm breda säng. =P
MALM Sängstomme
3.
resa runt i Europa eller åka till Australien eller USA (helst allt)


4. Uppleva riktig kärlek.
image36

5. Byta jobb? I alla fall så jag slipper Sj och deras äckliga tåg som aldrig går när man som mest behöver dem!

6. Bli miljarder eller miljonär om det är så, hehe..(I want too much)














- Nu har jag fått det sagt och nu vet ni vad ni kan köpa ;) haha
ps. lite roligare med bilder, eller vad säger ni? ds.
Men tillbaka till verkligheten, jag har haft en skit dag med tågen som ALDRIG går när dem ska gå nuförtiden och jag som så gott som är beroende av tågen och tiderna, blää på dem! Jag måste verkligen tacka min käre far som ställer upp och skjutsar mig i vått och torrt, tack, tack och åter tack! =)

På återseende!


 

"Du är vad du äter"

Såg idag programmet "du är vad du äter" och idag handlade det om en kvinna som enligt ett ålders test, var 45 år kroppsmässigt fast hon faktiskt bara var 39 år och allt berodde på sitt vardagliga intag av alkohol. Hennes BMI var som det skulle och hon var verkligen inte fet och såg bra ut för att vara snart 40 och hon åt inte alls för dålig mat. Problemet var att hon bara åt en gång under dagen och det var lunch, ibland kunde hon till och med byta ut maten mot mer alkohol (champange och vitt vin) för att inte få i sig för mycket kalorier.

Jag tycker att jag själv har en rätt bra livsstil. Jag äter inte godis, dricker inte läsk eller sådant så ofta, ibland en gång i veckan och ibland färre. Jag festar kanske var tredje helg det beror helt på, och jag motionerar så gott som varje dag på olika sätt, om det handlar om att cykla eller gå samt rida(stallet,hästar..) Så jag ska inte klaga... eller borde inte klaga i alla fall, vilket kan vara svårt ibland när man har en dålig dag.

Imorgon ska jag upp i ottan, alltså klockan 05.00 för att vara exakt. Jobbigt värre och borde verkligen inte sitta här som en mupp men vad kan jag säga, datorn har en viss dragningskraft.

För att runda av det hela så är det snart ett år sedan jag tog mitt körkort...! Gah vad tiden går fort =D 4 April är en dag att minnas med stolthet, höhö =)

Ha det bra!


-Dagen före idag-



"All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea."




Skrev faktiskt ett inlägg igår som skulle handla om lördagens trabalder. Självklart laggade internet då jag skulle spara så allt jag skrivit försvann och alla vet hur trött man blir och orkar inte skriva om allt igen. Men nu får jag väl ta om det och skriva lite updates till vännerna som undrar hur min kväll var.

Kan börja med att lägga in att det var en väldigt intressant kväll(kan även tillägga att jag var nykterist for the evening och med det i sinnet såg jag och hörde otroligt mycket intressant). Jag och systern Matilda brände lite cd's till DJ;n som Simon hade hyrt in, det var grymt, och därefter fixade vi oss och fick skjuts av min lilla mor. Tack Mamma!=) 
Sedan träffade jag lite H-bergs släkt och tog en promenad runt i lokalen för att svara på lite "vad vet du om Simon -frågor" vilket inte var helt lätt då jag inte vet så mycket personliga frågor om Simon men jag lyckades scora 15 rätt av 20(!) Ja, vad säger ni om det! haha.

Ju längre  in på kvällen vi kom,desto packade blev folket omkring mg och desto mindre släkt var kvar men byttes ut av många av syskonen H-bergs vänner istället. Det intressanta under kvällen har jag ingen större lust att gå in i detaljer på. Det var en del roliga, charmiga och tråkiga händelser kan jag säga. Dänns inte som att jag vill blotta ut allt här, vilket jag hoppas alla förstår. jag har förstått att det är några som läser min blogg och vilka det är är oklart så det ni inte vet tar jag ingen skada av, hehe..=P


På tal om annat.
Jag var inne nyss på BjornGustafsson.se(den skicklige, unge versionen av Robert Gustafsson -ståupp komikern som håller i pauserna på melodifestivalen i år, självaste Björn Gustafsson ni vet?) Ja i alla fall så om ni inte vet vem han är då är det på tiden att ni lär er. Ja i alla fall, så spanade jag in hans hemsida och klotterplanket/gästboksinläggen. Skrev faktiskt en liten kommentar där bara för att, haha. Björn är definitivt en ny version av Robert Gustafsson och jag har alltid gillat hans humor och tycker jätte bra om allt det han gör/gjort och vart med i. Så ja, Björn är min nya version av Robert. Lite trevligt ändå att han bara är 2 år äldre än mig.. Mohaha... Dröm på Jenny, drööööm på! ; )

Saturday Night Live..

Regnet faller från himlen och allting är grått, dystert och kallt. Under morgonen/förmiddagen har jag hunnit rida ut en sväng på Switch för att sedan haft mina små lekisbarn som fått spela "memory" vilket var uppskattat från de små rackarna. =)
Vid ett-tiden åkte jag hem, lite frusen som jag var blev det att snabbt hoppa in i duschen och värma min kalla kropp. Tog sedan lite kaffe med mycket mjölk (min hemgjorda latte) och tog på mig lite varma kläder, mys!

Tänkte egentligen inte sätta mig här vid datorn, men den har en väldans dragningskraft må jag säga! så det blir väl till att skriva lite uppdatering om gårdagen och dess aktiviteter. Kan börja med att berätta att jag kom tvåa på bowlingen, hurray! I första omgången var jag sämst, gjorde allt fel och kände att det kanske var bra att vi tog staket ändå... Men andra omgången, ojojoj! då var jag kung bland bowlingkäglorna.. haha.. Nej men jag fick en massa strikar kan jag ärligt säga(Om jag blev glad? jag blev Superglaaad.) Allt som allt var vi 5 spelare och min syn på det hela så hade vi grymt roligt så länge det varade, vilket bara var i en timme..=( lite synd men vi får göra om det en annan dag, det är ett måste.
image35


Hoppsan! hur kan jag glömma och berätta detta?! Jag klippte mig igår innan bowlingen. Det är jätte fint och jag är jätte nöjd då jag även slingade håret i blond nyans, snyggt snyggt. Tyvärr får ni ingen bild idag, kan hända att ni inte får det alls, men vi får se om jag kan offra mig för er nyfikenhet?

Ikväll är jag bjuden till Simons "födelsedagsfest" eller vad man ska kalla det =P Inte mycket röjj för mig men en hel del mingel hoppas jag i alla fall på. Jag ska köra till farmor imorgon så det blir till att hålla sig på mattan ikväll.

RSS 2.0