Hard Candy forts..

Kollade som sagt var på filmen "hard Candy" igår kväll och jag kan säga er alla att den filmen var faktiskt mycket värd att se och detta berodde då på att Ellen Page, som var en av huvudrollsinnehavarna, är en grymt duktig skådis och helt ärligt så var hon den som gjorde filmen så intressant! måste även jag ge den 4 tummar upp!

På tal om annat så jobbade jag idag som vanligt, jag är inne på min tredje och näst sista vecka vilket är väldigt skönt! Efter jobbet träffade jag Lollo som numera går under namnet "Lollipop".. Haha nu höll jag på att få det till "lollipoop" istället.. min underbara humor, en av mina genetiska gåvor ;)
Vid 4 tiden tog jag bussen till Nynäs och kvantum (jobbar i Ösmo) och lämnade tillbaka filmen på kvantum sedan gick jag för att hoppa på nästa buss som skulle ta mig till stationen där min cykel stod parkerad. Men istället för att vänta in bussen så bestämmde jag och Pappa att vi skulle ta bilen från honom och åka och bada en sväng, vilket inte hände då han kom på att han skulle tvätta men vi hann åka ner och fika lite ändå. Härligt!

Åkte hem efter en mysig hamnvistelse med far och nu ska jag prova ringa till kusinerna som är på Herrö där vi har en sommarstuga för att kolla om jag, mami och Papi kan komma förbi imorgon. Och så ska jag ÄTA för min mage hungrar ihjäl annars.

-It feels so natural just to be with you-



Hard Candy

Hard Candy (2005)

Med Ellen Page från JUNO(!!) i huvudrollen!
"After three weeks chatting with the thirty-two years old photographer Jeff Kohlver in Internet, the fourteen years old Hayley Stark meets him in the Nighthawks coffee shop. Hayley flirts with him in spite of the difference of ages and proposes to go to his house. Once there, she prepares screwdriver for them and Jeff passes out. When he awakes, he is tied up to a chair, and Hayley accuses him of pedophilia. Jeff denies, and Hayley begin to torture him, in a mouse and cat game."

Enligt filmkritikerna (Expressen, Aftonbladet, City och Göteborgs-Posten) så ligger denna film på fyra stjärnor, och eftersom jag nu har lånat den, då den verkar väldigt spännande och intressant, så hoppas jag att den är lika bra som det sägs! Det är så jäkla skönt att det bara kostar 10 kronor(!) att hyra film från kvantum så därför tog jag mig friheten att dra dit efter jobbet och hyra en film. Egentligen hade jag även velat hyra Jumper och  Hustle & Flow samtidigt men hade inte pengar till hands och visste även att jag aldrig skulle orka eller hinna se på tre filmer på en och samma kväll, trött som jag är ska jobba imorgon igen.. Suck, tur att det snart är helg igen! 

Ska ta och kolla på den lite senare så idag lär jag inte berätta hur den var... Kanske om ni har väldigt tur!


Tjingeling!


En Blomma i Afrikas öken.

Waris Dirie, 1965, föddes och levde i sin ungdom under svåra förhållande då hon kommer från den världsdel som alltid haft problem, Afrika. Hon kommer från Somalia där varje dag fanns en fruktan om överlevnad. Att varje dag be för lite regn så djuren och familjen inte blev uttorkade, Att hitta platser där man kunde finna mat för en hungrande mage då pengar inte var att tala om. Det värsta med att leva som hon gjorde var hennes religion/tradition som medförde den kvinnliga könsstympningen eller omskärelse som det även kallas. En tortyr som berövar kvinnan sin "kvinnlighet" och njutbarhet av sex för att hon ska vara duglig att bli bortgift till en sadistisk man som vill känna makt av att vara den enda för kvinnan. 
Enligt en beräkning från FN, så har 130 miljoner kvinnor och flickor blivit offer för omskärelsen och minst 2 miljoner fler flickor riskerar att bli nästa offer vlilket motsvarar 6000 flickor per dag.

Små fakta:
Omskärelsen utgörs av antingen en bykvinna eller en barnmorska som använder sig av allt från rakblad, knivar saxar till trasigt glas och vassa stenar. i vissa områden använder de sig av sina egna tänder och flickorna får ingen bedövning när detta sker.

Det finns två variationer på omskärelsen där den ena är då man tar bort "huvan" på klitoris så kvinnan inte känner någon sexuell njutning under sexet. MEN 90 procent av kvinnorna i somalia får den såkallade "infibulation" där följdverkningarna av processen är att man kan få en direkt chockverkan, infektion, skador på urinröret och analöppningen, stelkramp, blodförgiftning, HIV m.m... det kan till och med leda till döden vilket är majoriteten av alla gånger.

Att sådant här ska få existera i världen är rent ut sagt sjukt och fruktansvärt läskigt på samma gång! Men Waris Dirie som även fått utstå denna tortyr kämpar idag med hjälp av www.desertdawn.com för att motverka detta hon själv fick utstå och som nu idag flera tusen unga flickor får utstå bara för en dum traditions skull.

Jag läste precis ut Waris bok "En blomma i Afrikas öken" där hon berättar om hela sitt liv och den långa vägen från ett liv i öknen och fattigdom till ett liv som modell och rikedom. Jag rekommenderar ALLA att läsa den här boken då den är så berörande och ärlig! Ett uppvaknande för sådana grymheter mot kvinnor i andra länder och ett uppvaknande till att sträcka ut en hjälpande hand för att få stop på eländet och kanske rädda dessa stackars flickor och familjer som inget bättre förstår än att göra detta mot sig själva och andra!
Se bara på mig som just läst ut boken och nu sätter sig framför bloggen bara för att på något sätt få ut till er andra att öppna ögonen på något som ytterst få människor känner till. Jag berördes otroligt genom att läsa denna livshistoria, och det var både på ont och gott. Vi borde till exempel ta vara på det lilla vi har här i vårat land, sådant som vatten, mat på bordet varje dag och arbeten som vi har rätt bra om här till skillnad från de människorna i Afrika som inte har det gott ställt då de har mer öken än sjöar och färre arbeten till alla i landet. Tänk vad bra vi har det egentligen! seriöst tänk efter hur mycket vi går omkring och klagar på att tex. skolmaten är äcklig, när de i afrika inte ens har råd med mat eller utbildning. Vi är fanemej bortskämda jämfört med andra länder! 

För att förklara mig så är jag inte arg på någon och jag pekar heller inte ut någon, men jag försöker bara förklara hur den här boken har fått mig att se på mitt levnadsätt från ett annat perspektiv, Jag försöker för min egen skull att försöka förklara något som jag egentligen redan vetat om. Men då detta är något som vi här i Sverige inte ser på gatorna utanför eller i våra egna hem,  tror jag det är viktigt att man repeterar/tar upp sånt här för sig själv och andra så att vi alltid kommer ihåg och kan ta var på det goda livet vi verkligen lever i jämförelse med det onda och förjäkliga liv som andra lever just i detta ögonblick.

Lyd mitt råd och läs den här boken.

Ta hand om er vart ni än är!

Underbara sommar!

Jag, Lollo och Stefan drog ut med Stefans lilla motorbåt till ett ställe som kallas för "pickla" utanför Nynäs skärgård där vi doppade oss och myste. Det var hur super som helst och nu funderar vi starkt på att dra med oss ett båt gäng och ha det ännu mysigare med grillning och allt som hör till! Hoppas att det blir av i helgen! =D



Något alldeles unikt.




Pavarotti med sin nesun Dorma är något av ett eget slag. Hörde denna opera från "britain's got talent" med Paul potts som visade upp den för domarna inför uttagningen och han var strålande!

Jag fick en sådan lust att se en riktig Opera när jag såg den här för första gången =)

There's a moment to seize everytime that we meet

21.36 för att vara exakt och jag känner mig lite färdig. Har haft en hyfsat bra dag måste jag säga och den började när jag fick sluta tidigare för att åka ner till Nynäs för att lämna jobb bilen som vi lånat av kommunen då vi själva skulle åka ut med maten till fritidsarna. Har invigt mig på systembolaget också! det låter säkert töntigt men ojoj vilken känsla det var att stå där inne helt LAGLIGT(!). hehe... Sen hämtade becka mig oså jag slapp konka på alla påsarna och vi åkte hem till henne där allt ska vara tills vi ska ha det, som är imorgon lördag. Drog mig hem lite snabbt sen för Lollo skulle komma förbi ,då hon kom med tåget från stockholm där hon ätit lunch med mostern hennes, och umgås med mig och bada vid "tian". Eftersom Hon ska jobba imorgon så blev det ingen lång kväll vi spenderat och det kanske var lika bra då jag som sagt känner mig lite trött.

Får se om F ringer och drar ut mig på nattdopp.. funderar på att bada igen för det var rätt skönt men just nu känns det bara som om jag vill sova. Jaja, kan skicka ett sms eller ringa och bestämma "date" imorgon istället..



Solnedgång är nog det vackraste man kan uppleva, soluppgång likaså.

Take care!

GRATTIS...

.... Till körkortet Bror!! Grattis grattis grattis och välkommen in till den glada skalan av bilkörare ;)


2008-07-23

♥Jag är stolt över dig. ♥

Ett måste..

..Av filmer att försöka se i sommar/snarast är  Iron man, Hustle & Flow, Jumper och Hancock. Dessa filmer verkar bra och jag hoppas att dem är värda att se så om ni har sett någon elelr allaav dessa filmer så kommentera gärna och berätta hur dem var att se och om det är något som man bör se!

Night night nu ska jag läsa vidare i min bok "skamgrepp" som jag började läsa för ett tag sedan när jag låg i solen och njöt av värmen. När man väl kommer in i en bok så är det svårt att sluta läsa har jag märkt. . .


Without a warning

EN vanlig dag och inga nya möjligheter.. Igår var en toppendag och jag hade det super trevligt med Michelle(en vän som jag träffade på ungdomsledarkursen) vi möttes i stockholm och därifrån tog vi en promenad mot grönalundhållet och djurgården, vi drog tillbaka med bussen till sergelstorg och drog in mot Drottninggatan för att sätta oss på ett café och äta macka och dricka kaffe sedan drog vi vidare mot gamla stan vilket är ett super mysigt ställe att gå och kolla runt på, Jag vill lätt dra dit igen på julmarknaden i vinter!

När vi kom ut från gamla stan så kände vi att det var dags att åka hem, Michelle skulle till skogås på en grillfest och ja, jag skulle väl bara hem och tråka... Men! hör och häpna jag fick hänga på Michelle till hennes vänner, som var snälla nog att bjuda på middag och dricka, tack ska ni ha! där stannade vi till 23 då jag sedan tog tåget hemmåt och blev uppplockad en timme senare av Viktor vid stationen. Runt 01 sussade jag sött i sängen och idag har allt kännts förjäkligt.. Jag borde inte känna mig nere för jag har inget att vara nere för men ändå är det något som inte låter mig le och känna mig glad. Jag antar att jag har en så lugn dag idag utan planer och därför hinner tänka för mycket på vad jag vill göra att jag blir så ledsen över att jag inte kan ha ett fullspäckat schema med nya förväntningar och överasskningar. Jag är den typen av person som alltid ha en massa olika alternativa planer under en dag som jag sedan kan tacka ja till eller nej. Jag gillar att styra och att ha kontroll för det är en slags trygghet och jag behöver verkligen ha saker att göra varje dag så jag har någon slags sysselsättning.


Ego ego ego ego.. Jag var tvungen att spela ut det här, ber om ursäkt om jag inte visar en massa bilder och skriver hur underbart allt är och hur lycklig jag är. Jag borde kanske vara lycklig men det är något som håller emot. Klart jag för det mesta mår bra och är lycklig av mig, jag har mina vänner och min familj, jag reser och hittar på saker men ändå känns det som om någonting fattas? Är livet som ett pussel, när man väl sätter en bit på rätt plats så återstår det 500 bitar till?

Is life all about to win or to lose?


"My-shell" makes it better!




För ovanlighetens skull.

Livet leker på som vanligt och jag kan inte mer än sakna Rhodos förra året, Roadtrippen till skåne och götet samt att få leva lite utan några som helst förpliktelser eller stopp på vägen, det är fantasi och jag är för tillfället fast i verkligheten... Det sägs att tryggheten är där du bor, ditt hem och där din familj finns men jag kände en trygghet så gott som vart jag än kom om det så var i Göteborg eller i Malmö, det var nog för att jag inte var helt ensam då jag hade mina två vänner med mig som delade på den här supernyttiga erfarenheten att få klara sig lite på egen hand och få andas in nya och okända dofter.

Jag vill verkligen något mer! kommer jag våga satsa eller är jag för rädd att ta klivet ut i den stora världen? Borde jag resa själv eller kanske jag ska åka med en vän? När är rätt tid att bege sig ut och har jag tilräckligt med pengar för att vara oberoende en viss period?

Andra tankar jag ställer mig för tillfället: Kan det inte vara sommar alltid? varför är det så svårt att släppa någon? och är enda sättet för mig att gå vidare att fly härifrån till något annat ställe, till exempel Göteborg, och påbörja ett nytt liv där? När ska jag hitta någon som jag verkligen kan få?! och varför har jag så svårt att hitta någon alls som betyder lika mycket för mig som jag borde betyda för honom?

Ännu djupare tankar som kretsar runt i kanske fler än mitt huvud lite då och då: Hur kommer världen se ut om 5-10 år? vad kommer ske och hur ska det lösas om länder börjar sjunka under vatten? Kommer det finnas något bevis för liv på andra planeter eller är det bara rent bullshit och om det är bullshit så hur kan man bara komma på något sådant? 

Jösses vad jag känner att det här var oerhört skönt att få skriva av sig av all smörja som ibland dyker upp i huvudet på mig, mellan alla mina odjupa inlägg som jag haft på sistonde så behövs det en och annan djup diskussion här. Något som andra kan ta del av och som kanske, kanske betyder något för någon annan som läser detta och kanske har samma funderingar till och från som jag kan ha(och just hade).

Jag skulle kunna skriva på nu när jag väl är insatt och engagerad för en gångs skull, men jag jobbar(the reality..) och har inte längre tid med detta.

Ha det så bra och tänk inte så jävla mycket! ;)

Latmansjobb?

JObbe och det går finfint framåt, fast dock står det stilla för tillfället då jag äter lunch(oyes jag har data på mitt jobb! Höhö.. Onödigt lyx men what to do, what to do)
Att det går så smidigt idag, och kommer att fortsätta hela veckan ut, beror på att det inte finns så många dagisbarn eller fritidsbarn på dagis/skolorna nu. Supernice är det helt klart för då börjar jag inte så tidigt och slutar inte heller sent utan det brukar ligga på runt 13.00 som jag kan rulla hemåt. Nackdelen är dock att jag inte får lika många timmar som om det vore en vanlig dag, vilket betyder att min inkomst inte blir lika stor, men pengar har jag så jag klarar mig!


Måste kila och ta hand om disken och allt annat, sen försöka dra ut på tiden lite så det blir lite extra slantar i pånboken.. Längtar ändå tills jag kommer hem och kan lägga mig ute i solen och steka lite med en bra bok och lite fika=) visst låter det härligt? det tycker jag med!

Ciao ciaO

Koffeinkick

Drack två koppar kaffe i eftermiddags och efter det så var jag hur speedad som helst! Jag och Lollo hann vara hemma för en "lugn och skön hemmakväll framför tv;n" och åka till Viktor som stekte pannkakor med tobbe, för att sedan plocka upp Freddie och Peter och bege oss ner till hamnen och Freja där vi satt i 30-60 minuter och snacka innan vi drog hem till Peter för att Lollo skulle få prov rejsa med Peters bil. Därefter Var kvällens bravader slut då både jag och Lollo ska upp imorgon om ca 6,5 timmar och jag fortfarande speedad och inte det minsta trött... Men! Nu när jag har suttit här en stund och ätit lite flingor och yoghurt så börjar koffeinet ha runnit ur kroppen min och jag börjar allt mer och mer känna mig pömsig i ögonen.

Som sagt vi skulle bara vara här hemma hos mig och ta det lugnt för att båda ska upp imorgon, Lollo ska jobba och jag ska ha morgonfodringen i stallet, men det var ju ren lögn då vi inte var hemma länge alls. Hel nöjd med den här aftonen är jag då det är så mycket roligare att vara bland en massa vänner och bekanta( ta det inte fel nu Lollo jag gillar våra hemmakvällar med<3).

Nej ni, Sängen kallar. Natti! 

En hel del sådant!

Good evenin' folks!

Sitter hemma för mig själv med en kopp teh och tar det rätt lugnt. Hade en rätt social Spa -och film kväll igår med Louise (hemma hos henne) vilket var super mysigt!  Först när vi om hem till henne så fixade vi lite middag för att därefter fylla på jacuzzin i badrummet och lägga upp vaniljglass med chokladsås och ananas på två fat som vi sedan smaskade i oss i det hyfsat varma vattnet. Därefter var det dags för "spa delen" då vi hade köpt masker som vi kletade in i ansiktena våra och jag fixade även till mina ögonfransar och ögonbryn genom att färga dem mörkare då mina är så ljusa(tycker det är snyggt med mörka synliga ögonfransar -och bryn). Resultat blev lite för mörkt då jag hade i färgen i det allra längsta vilket jag inte borde haft, men tills nästa gång vet jag det och ingen större skada skedd förutom att alla som känner mig kommer bli lite häpna men bara sisådär några dagar tills färgen lagt sig.. Tills sist kollade vi på film och hade de gött med morots stavar och dipp, mumma!

 



Hmm.. lite småplock från gårdagen... Schysst av mig att inte lägga ut de "fräscha" bilderna på oss ;)


>Love my camera<

Lite pics från min nya kamera!

Som ni kanske förstått eller läst i bloggen min så har jag fyllt 20 bast!! otroligt skönt och lite små roligt att kunna gå till glasbanken utan att behöva oroa sig för att inte kunna få någon dricka, haha.. Låter lite illa men alla vill bli 20 och kunna köpa sin egna dricka utan att behöva förlita sig på att någon annan ska köpa det åt dig.

Här är i alla fall lite bilder med min superfina kamera som jag fick i födelsedagspresent!


Mm..Jordgubbar och en solnedgång.


Kastrull med vatten och vår gamla vedspis på sommarstället.

Chira - kusinernas söta tollare!

Det är så mycket roligare att ta bilder med en kamera som verkligen fungerar som man vill att en kamera ska fungera! snabba bilder, bra detaljer och enkel men funktionsrik ska det vara!

Vart är Oscar?

En mulen söndag eftermiddag och jag är med två av mina favoriter Lollo och Marthina, vi är hemma hos oscar fast han är inte här och vi vet inte vart han har tagit vägen. Nu sitter vi i alla fall och kollar på Tv, eller jag sitter här och de andra ligger i soffan(Marthina ska dock bege sig hem nu då hon känner sig trött).

I fredags var det kanon! jag och pappa käkade middag tillsammans på restaurangen "freja"  vi åt plankstek som är en av mina nyblivna köttfavoriter. Sedan gick vi och åt glass vid hamnbodarna och därefter drog jag till Oscar och brudarna. Jag hade inte tänkt att ta det lugnt och så eftersom jag skulle till sommarstället på lördagen och träffa moster och kusinerna men så blidde det icke då vi körde lite spel med dricka i några timmar tills man var rund under fötterna, hehe.. men trevligt var det!

Igår(lördag) var jag lite bakis men mådde ändå helt okej och det blev bättre under dagen, det var roligt att träffa alla och några till för att bli gratulerade på 18 respektive 20 års dagarna 29:e och 26:e Juni. Min kusinMarcus och hans flickvän hade med sig några vänner som var jätte gulliga. Vi åt god mat och jag kunde till och med sola mig en liten stund innan solen försvann helt men man är fortfarande blek om nosen.. Suck.. Btw så har jag fått en ny kamera i födelsedags present så nu har jag vart papparazzi hela helgen, me love it!

Imorgon blir det chill och sedan efter 5 ska jag möta Fredrik och vi ska göra en födelsedags tårta till mig, gulligt av honom tycker jag =)

Nej nu blir det till att vara lite social med Lollo för just u känner jag mig väääldigt Asocial, förlåt Lollo <33


Sara Barelleis - Love song

En superbra låt!! Love It! =D

Hemma igen!

Snart har en vecka gått sen jag var på roadtrip med Lollo och Marthina och som ni märker så har jag inte skrivit något alls här. Busy busy vill säga.

Veckan har varit super rolig med en hel del variation och äventyr som jjag längtar tillbaka enormt mycket nu men klagar inte över att vara hemma igen då allt har flytit på rätt bra den här veckan med gratulationer(som inte är slut ännu) och alla mina underbara vänner som jag  inte träffat sen ett långt tag tillbaka.


Louise och Marthina i Linköping på ExpressoHouse

Den godaste Latten jag druckit!

Jag (i göteborg) får min födelsedags present av brudarna<3 "Bertil" vår roadtrip bil som Lollo fick av sin farmors kompis som inte längre får köra. Vi körde med honom hem till Nynäs från götet!

Sådär ja, nu har ni lite pics, maybe more to come later.. Men nu måste jag skynda mig till min frukostdate! höhö..


hej jenny :)

hejsan jenny om du kollar vad jag har gjort till dig :D
sorry för att jag skriver i din blogg jag ville bara veta vad du tyckte bli inte sur snälla ;P

vad tycker du skriv det till mig

Det var dina färger som du önskade men kanske fel bilder elr jag vet inte !

jag kan fixa den senare vi hörs!

(säg till mig)

Puss<333 //heks.blogg.se

RSS 2.0